Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Digitalna fotograifja - Blic vesti

Samsung je poboljšao svoju NV seriju

Samsung je najavio izlazak tri nova kompaktna fotoaparata u NV (New Vision) seriji, podižući rezoluciju u NV20 na 12 megapiksela i na 10 megapiksela u NV8 i NV15. Sva tri fotoaparata poseduju atraktivno kućište i inovativni "Smart Touch" interfejs kao i pre. The NV20 je prvi fotoaparat iz Samsunga koji poseduje novi i poboljšani sistem za obradu slike - biće interesantno videti kakve će performanse doneti kada se pojave u Avgustu

Izašao je Samsung i85

Samsung je objavio izlazak njegovog najnovijeg multimedijalnog fotoaparata - i85. Prateći stope prethodnih modela iz i-serijes uređaja koji su kombinovali muziku i video sa fotografijom, i85 ima nekoliko kečeva u rukavu, kao što je ugrađeni vodič za putovanja koji može onlajn da se ažurira i fenomenalnih 450MB interne memorije za skladištenje.

Kodak tuži Panasonic zbog krađe patenata

Kodak je ovih dana tužio Panasonic (i JVC) tvrdeći da krše Kodakove patente koji pokrivaju kompresiju slika, skladištenje, kolorne senzore, podesivu veličinu slika i prikaz. Kodak očekuje da mu Matsushita (Panasonic) i njeni saradnici plate obeštećenje i buduće koriććenje patenata. Interesantno je napomenuti da se Sony već dogovorio sa Kodakom povodom veoma slične tužbe u januaru, i pristao je da plaća Kodaku za korićenje patenata (koje Olympus i Sanyo već plaćaju).

Fujifilm FinePix S5800 - Mali fotoaparat - velika slika

Izašao je naslednik Fujifilma S5700 u klasi superzum fotoaparata. Pored 10x zuma i 8 megapiksela, S5800 poseduje ISO osetljivost od 1600 i Super Macro mod koji mu omogućuje da snima sa udaljenosti od samo 1cm. Filmofili će biti oduševljeni sa snimanjem videa u rezoluciji od 640x480, sa 30fps i elektronskom stabilizacijom slike, kao i EVF-om. S5800 će moći da se kupi u Evropi i Aziji već u septembru 2007.

Sigma HSM objektivi za Nikon bajonet

Sigma je danas objavila da će izbaciti na tržište poboljšane verzije DC 17-70 mm and DC 18-50 mm objektiva sa HSM motorima za Nikon bajonete. Za one koji nisu upoznati sa mnogobrojnim skraćenicama u svetu digitalne fotografije, HSM je skraćenica od Hyper Sonic Motor, (poznat i kao Ultrasonic motor, Silent Wave Motor pa čak i Sonic Direct-drive Motor) i označava brže, tiše i kompaktnije sisteme motora za objektive. U suštini, oni treba da donesu tiše i brže fokusiranje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272