Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Digitalni fotoaparat - FUJI FinePix S9500

FUJI FinePix S9500 iako izgleda kao pravi DSRL fotoaparat on to nije, ali u svakom slučaju je daleko bolji i napredniji od klasičnih ultrazum aparata, a sa običnim kompaktnim fotoaparatim ne može ni da se upoređuje.



Objektiv ima raspon 28-300 mm žižne daljine (ekv. 35mm aparatima). Na žalost, objektiv nema optički stabilizator koji bi svakako bio dobrodošao kod objektiva ovako velike žižne daljine. To znači da ćete sa sobom morati da nosite i stativ ako planirate mnogo da zumirate.

Kretanje objektiva prilikom zumiranja je veoma glatko. Ručno fokusiranje se odvija preko prstena na objektivu koji je mnogo bolje rešenje od zumiranja putem dugmadi koje je vrlo neprecizno

Kada ručno fokusirate od velike koristi biće vam i funkcija "Onetouch AF" koja omogućuje automatsko izoštravanje. Na sličan način možete da pomerate tačku za AF od središta na bilo koju stranu.

Kućište fotoaparata je izrađeno od kvalitetne plastike, koja je hrapave površine što omogućuje da fotoaparat bolje leži u ruci.

Ovaj fotoaparat je predviđen da se koristi kao i DSLR-ovi, jer mu je EVF tražilo od 0.44" i rezolucije 235000 piksela, a LCD ekran je od 1.8" i rezolucije 118000 piksela. To znali da ćete na EVF-u dobiti čistiji i kvalitetniji prikaz kao i lakše fokusiranje.

FinePix S9500 može uspešno da fokusira na udaljenosti od samo 1cm, što je stvarno izuzetno dostignuće.

Aparat je solidnih dimenzija, a u poređenju sa Canonom 350D gotovo je isti, jedino mu je hvat nešto veći. Ono što je bitno je da fotoaparat odlično leži u ruci. Kontrole su odlično raspoređene i podsećaju na raspored kod profesionalnih DSLR fotoaparata.

LCD može da se rotira za 90 stepeni prema gore i 45 stepeni prema dole ili da se izvuče prema sebi, ali rotiranje po strani nije moguće.

Aparat poseduje i Hot Shue priključak za spoljašnji blic kao i konektor za sinhronizaciju.

Konekcija za spajanje sa računarom je USB 2.0 protokol. Ograničenje predstavlja samo činjenica da ga možete povezati sa onim računarom na kojem je instaliran i njegov drajver. Za ostale situacije gdje niste u mogućnosti da instalirate drajver moraćete da upotrebite čitač kartica.

Fuji je u ovaj fotoaparat ugradio novi senzor pete generacije, takozvani Super CCD HR, rezolucije 9.6 megapiksela. Fotografije u Normal modu imaju 2MB a fotografije u Fine modu su velike 5MB. Obe veličine se odnose na jpeg format. U RAW formatu fotografije prelaze veličinu od 18MB.

Raspon osetljivosti ide od ISO 80 do 1600 ASA ali onome kome je bitna zaista dobra i kvalitetna fotografija preporučuje se da ne prelazi vrednost od ISO 400.

Fotoaparat nudi i INFO prikaz histograma u realnom vremenu kao i veliku količinu informacija o trenutnim postavkama na EVF i donjem LCD-u. Imate skoro potpunu kontrolu nad time šta će biti prikazano.

Od naprednih opcija istakli bismo zaključavanje ekspozicije dok god držite pritisnutu tipku AE-L, i automatsko braketiranje, tojest snimanje 3 slike za redom u različitim ekspozicijama. Ono što ovaj fotoaparat nema (atrebalo bi da ima) je podešavanje ravnoteže beline po temperaturnoj skali.

I za kraj možemo da kažemo da ovaj fotoaparat daje odličan kvalitet slike kojim će svaki napredni amater (i pokoji profesionalac) sigurno biti zadovoljan. Šum je izuzetno niza, ekspozicija skoro uvek savršena, a boje su onakve kakve mogu da budu samo kod Fuji-a. Jedina mana vezana je za relativno mali dinamički raspon, što predstavlja boljku svih ultrazum digitalnih fotoaparata. Međutim, ako pazite kod fotografisanja veoma kontrastnih scena i koristite RAW format, koji će vam omogućiti da naknadno spasete preeksponirane ili podeksponirane delove fotografije, nećete imati većih problema.

Adresa uputstva: http://www.fujifilm.com/products/dig...s/fx_s9500.pdf

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Siniša Šimić
Zadovoljan sam objašnjenjem za fotoaparat fujifilm finepixs9500,svaka čast

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272