Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Digitalni fotoaparat - Olympus SP-350

Olympus SP-350 je kompaktni digitalni fotoaparat ali nemojte da vas to zavara. U crnom telu krije se jako mnogo detaljno odrađenih funkcija, uključujući potpuno ručne kontrole za određivanje ekspozicije, 24 predefinisana scenska režima fotografisanja, CCD od 8.0 megapiksela i veliki 2.5-inčni LCD ekran.

SP-350-ove dimenzije su idealne za nošenje u džepu od košulje, sa automatskim poklopcem za objektiv, što mu omogućuje da se veoma brzo aktivira ako je potrebno. Olympus SP-350 poseduje 3x optički zum žižne daljine od 8-24mm, što je ekvivalentno 38-114mm objektivu među 35mm fotoaparatima. Maksimalni otvor blende se kreće u rasponu od f/2.8 do f/4.9, u zavisnosti od podešavanja zimiranja. Pomoću dodatnih sočiva vi možete da povećate široki i telefoto ugao ovog fotoaparata

SP-350 poseduje efikasni sistem autofokusiranja koji detektuje kontrast, sa fokusiranjem koje ide od 20 cm pa do beskončnosti u normalnom režimu rada. Macro režim rada može da fokusira na blizinu od 30 centimetara. Postoji i Super Macro opcija koja vam omogućava da fotografišete sa udaljenosti od samo 2.0 centimetra. CCD od 8.0 megapiksela daje visokorezolucijske fotografije koje se bez problema štampaju u veličini od 16x20 inča sa puno detalja i oštrine.

Za komponovanje snimaka SP-350 nudi pravo optičko tražilo i 2.5 inčni TFT kolorni LCD monitor, koji je veoma svetao i daje čistu i oštru sliku. Postoji i opcija za prikaz histograma na LCD-u koji služi za grafičku proveru ekspozicije. Postoje i pomoćne linije za pravilno komponovanje snimka, koje dele područje fotografije na trećine, horizontalno i vertikalno, a možete da dodate i dijagonalne linije koje će vam pomoći da poravnate teške snimke

Scenski režimi rada Olympusa SP-350 nude Portrait, Landscape, Landscape + Portrait, Night Scene, Sport, Night + Portrait, Indoor, Candle, Self Portrait, Available Light Portrait, Sunset, Fireworks, Museum, Behind Glass, Cuisine, Documents, Auction, Shoot & Select 1, Shoot & Select 2, Beach, Snow, Underwater Wide 1, Underwater Wide 2, and Underwater Macro. Svaki scenski režim rada podešava fotoaparat za specifične uslove fotografisanja. Iz samog naziva je jasno čemu služi većina scenskih režima rada, ali Shoot & Select režimi rada treba da se objasne. I jedan i drugi režim rada prave seriju snimaka ali Shoot & Select 1 zaključava fokus na prvom frejmu (odlično za lica) a Shoot & Select 2 podešava fokusiranje za svaki frejm (dobro za sportske i akcione scene).

Kod Olympusa SP-350, bili smo impresionirani kvalitetom štampanih fotografija čak i u veličini 13x19 inča. Štampa veličine 11x14 inča je bila izvanredna i upotrebljiva čak i na ISO vrednostima od 400. Šum se kontroliše veoma dobro, jedino sa javlja minimalni kolorni šum kod štampe u veoma velikim dimenzijama..

Olympus SP-350 skladišti slike na xD-Picture Card, ali se ne prodaje sa njom. On poseduje 25MB interne memorije, ali to je suviše malo za bilo kakav ozbiljniji ili angažovani amaterski rad. Preporučujem vam da uzmete najmanje xD-Picture Card od 256MB.

Olympus SP-350 svakako nije savršen fotoaparat ali stvarno nudi veoma mnogo imajući u vidu da se radi o kompaktnom fotoaparatu. Toplo ga preporučujemo naprednim amaterima koji žele da imaju obilje parametara koje mogu da podešavaju, ali i profesionalcima koji vole da uvek imaju fotoaparat pri ruci, ali ne žele uvek da nose tešku i skupu profesionalnu opremu.  

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272