Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Dobro ćete uraditi ako izbegavate Windows Vista antivirusne programe

Bezbednosno rešenje za Windows Vista-u koje je bolje da izbegavate? Postoji mnogo gledišta vezanih za bezbednosna rešenja koja će biti predložena za upotrebu. Uvek tražite ravnotežu između funkcija, potrošenih resursa, performansi, frekvencije ažuriranja i ako su finansije bitne, onda i cene. U kontekstu performansi postoje četiri bezbednosna rešenja koja su zakazala u kompatibilnosti sa Windows Vista-om, a koja su testirana pomoću VB100 testa od strane Virus Bulletin-a.

To su G DATA AntiVirusKit 2007 v. 17.0.6353, McAfee VirusScan Enterprise version 8.1i, Microsoft Windows Live OneCare 1.5 i Norman Virus Control v.5.90. Dostupne su dodatne informacije o proizvodima koje isporučuju McAfee i Microsoft.

Bez sumnje i McAfee i Microsoft su dva imena koje korisnici ne bi očekivali da pronađu među bezbednosnim rešenjima koji mogu da zakažu na bilo kom testu. Činjenica je da su oba proizvoda samo malčice pogrešila, ali su bez obzira zakazala.

McAfee VirusScan Enterprise verzija 8.1 je neuspešno detektovale sve malware-ove koji su bili izvan uzorka zlonamernog koda, zahvaljujući problemima vezanim za interakciju sa Windows Vista User Account Control. Zahvaljujući problemima sa UAC-om McAfee VirusScan je neuspešno ažurirao potpise virusa i zbog toga je pao na testu. Međutim, kompletno ažuriran McAfee VirusScan je prošao testiranje. U ovom slučaju najbolej je da korisnici omoguće McAfee-ju da ispravno pripremi bezbednosno rešenje za Windows Vista pre nego što ga uposle na operativnom sistemu. Bezbednosni proizvod koji nije potpuno kompatibilan sa operativnim sistemom za koji je dizajniran da zaštiti nije najbolje rešenje za vas.

Microsoft-ov Windows Live OneCare 1.5 za Windows Vista-u nije imao problema sa ažuriranjem. Međutim, on je pogrešio u detekciji sumnjivih stavki koje su ubačene u operativni sistem. Ali i najmanje sumnjiva stvar može da predstavlja razlika između dobre zaštite i uspešnog napada. Microsoft nije baš brend koji lako može da se poveže sa bezbednošću, i pred kompanijom iz Redmonda je dug put koji treba da pređe pre nego što će se moći nazvati dobrim domaćinom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272