Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Dodaci za Firefox - Cooliris Previews

Ova interesantna ekstenzija vam omogućava da prikažete web stranicu ka kojoj vodi link pre nego što odete sa web stranice na kojoj se trenutno nalazite. Nakon što instalirate Cooliris Previews, mala plava ikona će se pojaviti pored bilo kog linka na koji postavite miša. Prevucite miša na tu ikonu i iskočiće prozor koji sadrži ciljnu web stranicu. Za sve namere i namene, vi se nalazite na toj stranici, ali ako pomerite miša sa ikone ili pop-up prozora, prikaz web stranice će nestati.

U vrhu iskačućeg prozora nalaze se dodatne ikone koje vam omogućuju da zaključate otvoreni prozor, otvorite njen prikaz u novoj kartici, pošaljete je prijatelju putem e-maila (ovo zahteva registrovanje na Cooliris Web sajtu), zatvorite prozor ili upotrebite Back dugme (vi možete i da surfujete u iskačućem prozoru, zato i postoji Back dugme).

Na neki način ovaj dodatak je više interesantan nego što je stvarno koristan, ali na određenim sajtovima, kao što je YouTube, prikaz je poboljšan. Ako prikažete link ka YouTube stranici, otvoriće se samo video u prozoru za prikaz.
Pored funkcije za prikaz, Cooliris dodaje funkciju pretrage koja je osetljiva na kontekst. Obeležite reč ili frazu na stranici, kliknite desnim tasterom miša, izabeirte Cooliris Search i izaberite thefreedictionary.com, Google Images, Google Search ili Wikipedia da biste sproveli pretragu za izabrani termin. Ako postavite miša na bilo koju od ove četiri selekcije, rezultat pretrage će se pojaviti u prozoru prikaza. Ako kliknete, oni će se otvoriti na novoj kartici.

Ako vremenom počne da vam smeta ikona za prikaz, vi možete lako da isključite prikaze tako što ćete kliknuti na ikonu u statusnoj liniji. Takođe možete da isključite prikaze od sajta do sajta.

Adresa dodatka: addons.mozilla.org/firefox/2207

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272