Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

eBay zabranio aukcijsku prodaju World of Warcraft virtualnih dobara

World of Warcraft je u ovom trenutku jedna od najpopularnijih kompjuterskih igrica, jer vam omogućava da je u online režimu igrate sa drugim igračima iz svih krajeva sveta. Kao što vam je možda poznato, ova igra vam omogućava da kreirate lik (karakter), koji će kroz borbu sa drugima i istraživanje sveta povećavati svoju moć, nivo i druge sposobnosti. S obzirom da su mnogi igrači već stekli ogromna iskustva, oni su odlučili da pojedine svoje izgrađene likove ponude na prodaju na aukcijskim sajtovima kao što je, na primer, eBay.

Mada je ovo, za sve igrače koji su već igrali World of Warcraft ili druge slične igrice, dobra prilika da za male pare dođu do već razrađenih likova, izgleda da je kompanija eBay zabranila aukcijsku prodaju virtualnih dobara kao što su likovi iz kompjuterskih igrica, jer su pojedini klijenti koristili Trojance kako bi ovim putem došli do poverljivih privatnih informacija od drugih WoW igrača.

Ovaj problem je među prvima uočila kompanija F-Secure, koja je razvila dobro poznato antivirusno rešenje, i o njemu odmah izvestila pomenuti aukcijski servis koji je munjevito doneo odluku o zabrani svih transakcija ove vrste.

Krađa tuđih World of Warcraft likova bila je prilično profitabilna aktivnost, jer su mnogi eBay prodavci svoje likove cenili oko 64.99 dolara za 50 zlatnih poena na pojedinim serverima, tako da je veći broj ulradenih naloga značio i više novca.

“Postoji veliki broj trojanaca za krađu lozinki koji su specijalno dizajnirani za World of Warcraft i druge masovne online igrice u kojima istovremeno učestvuje više igrača. Ukradene lozinke se zatim koriste za preuzimanje zlatnika i drugih virtualnih dobara od žrtava, radi njihove dalje preprodaje na online tržištu. Sada je, međutim, eBay odlučio da zabrani aukciju virtualnih dobara. Radi se, u stvari, samo o nešto agresivnijem sprovođenju već postojeće politike. Biće interesantno posmatrati kako će se ova zabrana preprodaje odraziti na dosadašnje snabdevače,” napisao je jedan od zaposlenih u F-Secure, u blog postu koji je objavljen na zvaničnom web sajtu ove kompanije.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272