Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

IPv6 mreža

IPv6 mreža

Popust cena: 1760 rsd

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

Popust cena: 2640 rsd

Ekologija: Dan Zemlje je proslavljen na Webu

22. april je Dan Zemlje u mnogim državama širom sveta. Na webu ćete otkriti puno različitih sajtova koji slave ovaj dan tako što menjaju svoj logo. Web pretraživač Flock je čak izdao novo izdanje svog pretraživača po imenu "Eco-edition". Dobio je puno zelene boje i dolazi sa nekim predefinisanim sadržajima.

Yahoo

Yahoo je promenio logo i veoma je lep. Dole možete da vidite sliku koja ne prikazuje baš sve zato što Yahoo koristi Flash na sajtu koji na početku izgleda kao normalan Yahoo logo ali se pretvara u zeleni animirani logo.

Ask.com

Ask.com obično ne menja svoj logo niti svoj sajt da bi proslavili neku priliku, ali ovaj put su se i oni pridružili. Njihov fokus je na karbonskim otiscima stopala tako da na dnu svoje home stranice imaju otiske stopala, i kažu: “Danas je Dan Zemlje! Potražite načine da smanjite karbonske otiske stopala”.

Google

Naravno svi su znali da će Google uraditi nešto, zar ne? Oni su izgleda prvi započeli trend proslava tako što su menjali svoj logo. Pogledajte na donjoj slici njihov logo za koji kažu da je najbolji u poređenju sa logoom iz 2006. i 2007. godine.

YouTube

Prateći Google-ove korake, YouTube takođe podseća posetioce svog sajta na Dan Zemlje, tako što su promenili svoj logo.

AOL

Čak se i AOL uključio u proslavu. Na slici možete da vidite njihov logo koji je promenjen u čast proslave Dana Zemlje.

Facebook

Facebook-ov način proslavljanja dana je taj što nude besplatne poklone koje korisnici mogu da poklone svojim prijateljima a koji govore o uštedi energije.

Flock

Flock je izdao specijalno Flock-Eco izdanje. Pored specijalnog pretraživača, oni takođe naglašavaju da 10% od zarade ulažu u prirodno okruženje, što je veoma lepo. Udružili su se sa nekim eko-prijateljskim sajtovima, i sa ovom verzijom Flock-a vi možete da primate dnevne novosti sa datih sajtova, kao što su: TreeHugger, Think MTV, Environmental News Network, Ecorazzi, National Geographic, Green Yahoo!, Grist, Sprig, Planetgreen, i tako dalje…

Linkove za daunlodovanje možete da pronađete na sledećoj adresi:

http://browser.flock.com/eco/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272