Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Ekologija: Reciklaža više ne pravi gubitke - kompanija

Količina predatog e-otpada BIS IT Reciklažnom centru u prvom kvartalu 2008. godine je, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana za 100%.

Najbolji pokazatelj da se u Srbiji razvija svest o zaštiti životne sredine je podatak da se u prvom kvartalu 2008. godine, broj klijenata BIS IT reciklažnog centra povećao četiri puta. U prvoj godini ih je bilo ukupno 55, a samo u prva tri meseca 2008. godine, 43 klijenata.

Najproduktivniji mesec tokom dosadašnjeg rada je april tekuće godine, kada je na reciklažu primljena 30% e-otpada od ukupno preuzetih količina tokom cele 2007. godine.

Rezultat povećanog rada je i otvaranje novih radnih mesta. Otvaranje mogućnosti za zapošljavanjem u BIS IT Recycling Centru predstavlja i mogućnost unapređenja regionalnog razvoja ruralnog predela u okolini Pančeva, s obzirom da je sam Centar smešten u Omoljici, nedaleko od Pančeva, navodeno je u saopštenju "Božić i sinova".

U kompaniji očekuju da u 2008. količina recikliranog elektronskog i električnog otpada u BIS IT Reciklažnom centru, premaši prošlogodišnju količinu za oko 100% i dostigne neophodnu kritičnu količinu.

Kompanija je saopštila i da su najveći klijenti državne institucije i da su samo Uprava carina i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije u 2007. godini predali na reciklažu više od 45 tona računarske opreme, odnosno 50% reciklirane opreme te godine.

Izvor: www.ekapija.com

Pogledajte: http://www.it-recycling.biz/index.php?module=home&ID=177

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272