Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Ekologija: Šesti septembar je bio najbolesniji dan u godini

Na „Durmitor“ - Naučnici su zaključili da je 6. septembra dan kad se velika većina ljudi zarazi, gripom, kašlje i pokupi bakterije.

Naime, istraživanja su pokazala da prodaja raznih preparata za kašalj i smanjenje temperature poraste za 14 posto u 48 sati nakon što se djeca vrate u školu. Potražnja za sredstvima za smirenje želuca, za proliv , kao i prodaja papirnatih maramica povećavaju se za četvrtinu. Naučnici ovaj fenomen povezuju s početkom školske godine.

durmitorcg.com

Na „Dnevniku“ - BEČEJCI REAGOVALI POVODOM NEZAPAMĆENE EKOLOŠKE KATASTROFE NA TISI

Višedecenijsko nekontrolisano ispuštanje neprečišćene otpadne vode u vodotoke čitavog Potisja dovelo je do njihovog enormnog zagađenja i njihove okoline. Zagađene su čak i podzemne vode organskim materijama i teškim metalima. Težeći brzom profitu, veliki privredni giganti i tajkuni na njihovom vrhu ubijaju živi svet u Tisi, a posledice toksičnosti vode i mulja oseća oko 300.000 žitelja naseljenih u priobalju panonske „princeze“.

dnevnik.co.yu

Na „Pobjeda“ - Neke šume oporaviće se tek za 25 godina

U prvih nekoliko godina na opožarenim mjestima se razvija bogata i bujna zeljasta vegetacija. Šume prirodnim putem tako započinju oporavak koji može trajati i do 25 godina, u zavisnosti od klimatskih uslova, inteziteta požara, vrste šuma, kaže prof.dr Slobodan Jovanović

pobjeda.co.yu

Na „Mrkonjić gradu“ - U Mrkonjić Gradu u toku je ljetno pospremanje gradskih ulica.

Naime, na većini gradskih saobraćajnica na kolovozu ima oštećenja i "udarnih" rupa. U mnogo boljem stanju nisu ni trotoari. Godišnjim planom održavanja gradskih ulica Administrativna služba opštine predvidjela je sanaciju svih oštećenja na kolovozu, prije jesenjih kiša i zime, ali i s ciljem bezbjednijeg odvijanja saobraćaja u gradskom naselju. Prema tom planu ovih dana radnici i mehanizacija "Mrkonjić puteva" počeli su da rade na "isijecanju" oštećenja na kolovozu specijalnom mašinom zvanom "freza". Oštećenja i rupe na kolovozu "krpe" se asfaltom masom, na opšte zadovoljstvo vozača.

mrkonjicgrad

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272