Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Eliminisanje 1000 piratskih daunloda dovodi do samo jedne legalne kupovine

Gamasutra je objavila fascinantan članak od Russell Carroll-a iz Reflexive Games-a, u kojem govori o pirateriji u svetu igara i merama koje su se pokazale efikasnim. Frapantan podatak je da je u nekim slučajevima igra piratizovana u 92% slučajeva, i da umesto jedno piratizovanje naslova bude jednako jednoj izgubljenoj legalnoj prodaji, Reflexive je ustanovio da treba da zaustave hiljadu piratskih preuzimanja da bi dobili jednu prodatu igru više.

"DRM zaštita sa manjim ili većim uspehom smanjuje broj pirata koji daunloduju igre. Međutim, upoređivanjem statističkih podataka koji prikazuju prodaju igara i statističkih podataka koji prikazuju smanjenje broja piratskih daunloda, ustanovili smo da dobijamo samo 1 legalnu prodaju više na 1,000 sprečenih piratskih daunloda. Drugim rečima, za svakih 1000 piratskih kopija koje eliminišemo mi dobijemo jednu dodatnu prodaju.

To znači ulaganje jako velikog truda za veoma malo uspeha - 0.1% efikasnosti. Ovo je veoma praktičan statistički podatak u debatama vezanim za ilegalno daunlodovanje. Reflexive je ispitao različite strategije za smanjenje warez-ova, uključujući eliminisanje key generatora, krekova, i key genereatora za specifične igre i dobio vrlo interesantne podatke, od kojih je gore navedeni definitivno najfrapantniji.

U suštini sve se svodi na zaključak da je industrija igara drugačija od regularnog tržišta i da izdavači koji tragaju za najboljim načinima da zaštite svoju imovinu (igre), treba da budu vrlo oprezni, kako u preteranoj želji da se zaštite od piraterije ne ograniče previše korisnike koji su legalno kupili njihove naslove.

Mislim da im predstoji veoma težak zadatak.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272