Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Elonex One: najjeftiniji britanski laptop

U današnje vreme na Zapadu svi, uključujući i njihove majke, imaju laptop (vidite: OLPC, Eee PC, Cloudbook, Pixel Qi, i tako dalje), a sledeći jeftini laptop dostupan za najbogatije nacije će biti Elonex, koji će se prodavati po ceni od 100 do 200 funti. Ovaj laptop će biti predstavljen 28. februara na Education Show-u u Birmingemu, Engleska.

Očigledno je da je ovaj laptop namenjen obrazovnom tržištu, ali Elonex One će takođe biti ponuđen "poslovnim korisnicima, predavačima, ljudima koji su stalno u pokretu, starijim ljudima i početnicima u korišćenju Interneta". Na slici gore možete da vidite kako će Elonex izgledati. Ono što se još zna o njegovim specifikacijama je da će biti težak 2.2 funte (koliko je to kilograma?), imaće ekran veličine 7- inča, bateriju koja će trajati tri sata, 1GB flash memorije i radiće na Linux operativnom sistemu.

Izgleda da će se prodavati i skuplji model (120 funti) koji će imati duplo više memorije (2GB) i Bluetooth. Oba laptopa će imati pristup servisu koji se zove ONEunion, koji će nuditi "umetnička dela i muziku za preuzimanje, šansu da dodate sopstveni sadržaj , kao i da učestvujete na različitim takmičenjima". Servis će navodno biti namenjen deci.

A kada će kod nas moći da se kupe ovako jeftini laptopovi?

Neke ideje u komentarima?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272