Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Exaled - mašina za pretraživanje sa umanjenim prikazima web sajtova

Da li ste ikada poželeli da vam Google omogući da vidite kako web sajt izgleda pre nego što kliknete na rezultat pretrage? Da, i mi smo. Ali Exalead je rešio problem koji možda postoji a možda i ne tako što je postavio umanjene prikaze web sajtova pored rezultata pretrage.

Uopšteno gledano, ova mašina za pretraživanje radi prilično dobro. Postoji lepa funkcija “srodnih termina” koja vam omogućava da suzite rezultate pretrage. Isto tako možete da pretražujete ceo web ili samo blogove. Ali kako mi vidimo, postoji dva problema:

  1. Umanjeni prikazi su premali da bi vam stvarno mogli reći nešto više. Ako tražite proizvod možda ćete imati dovoljno informacija da odredite da li da ga tražite u web prodavnici ili da pregledate sajt. Ali možda i ne. A za teže i misterioznije pretrage, želimo vam mnogo sreće.
  2. Sajt uključuje 2-3 sponzorisana rezultata u vrhu stranice. To bi bilo u redu za tekstualne rezultate pretraživanja, ali zajedno sa slikama, prozor pretraživača može lako da prikaže 3 sponzorisane stavke i samo jedan genijalni, nepristrasan (nadamo se) rezultat pretrage. Ako treba da skrolujete dole da biste dobili prave stvari, ljudi će jednostavno izabrati drugu mašinu za pretraživanje.

Drugim rečima, slike nisu dovoljno velike da bi bile korisne a istovremeno u određenim slučajevima  mogu da budu i prevelike da bi vam obezbedile sve informacije koje želite da dobijete na prvi pogled. Najjednostavnije rešenje bi verovatno bilo da upotrebite manje reklame za plaćene linkove ili da smanje slike za sponzorisane rezultate.

Međutim, kao da i sami znaju u čemu je problem, programeri ove mašine za pretraživanje su nam omogućili da isključimo prikaz slika, ali ako to uradite stvarno ne postoji mnogo razloga da upotrebite Exalead umesto konkurentnih proizvoda.

Exalead će sledeće nedelje na DEMO konferenciji predstaviti svoju mašinu za pretraživanje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272