Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Filmski festival Palić - 4 domaća filma - knjige o filmu - divlje svinje - Đavolja varoš

Đavolja varoš na Paliću

Link festivala.

Ekološki dokumentarci - Link.

Duh podzemlja - Link.

Knjige o filmu

Od Manakija do Makavejeva.

Reč je o zbirci biografskih napisa o sedamnaest filmskih reditelja, deset glumaca, tri kritičara, alias teoretičara, i jednom ali vrednom snimatelju Nenadu Jovičiću.
Milutin, Čolić sve što je u životu radio radio je ozbiljno solidno i temeljno, što se, verovatno nepravedno, smatra izuzetkom u novinarskoj branši. Pratio je svetski i naš film, osnivao festivale i teorijske časopise. Baš je zaslužio opširan biografski portret kakve je ispisivao godinama i sada sakupio u ovoj knjizi lepih i rečitih korica.

Estetika filma

ESTETIKA FILMA, studiozno delo grupe francuskih autora, svojevrstan udžbenik koji donosi detaljan uvid u bogatu estetiku filmske umetnosti - jedne od najpopularnijih umetnosti XX veka. Danas ta knjiga važi za klasično delo filmskih studija namenjeno gimnazijalcima, studentima, filmofilima, filmskim amaterima i sineastima. Ona otkriva uzbudljivu estetiku filmske umetnosti u svim njenim aspektima: film kao jezik i pismo, film kao narativni iskaz, film kao umetnost montaže i film kao predstava... Estetika filma je interdisciplinarno delo koje se oslanja na istoriju umetnosti, teoriju književnosti, semiologiju i psihoanalizu. Knjiga sadrži brojne ilustracije i iscrpnu aktuelizovanu bibliografiju s komentarima.
Žak Omon, Alen Bergala i Mišel Mari predavaci su na univerzitetu Sorbona. Mark Verne je upravnik Biblioteke filmskih izdanja u Parizu (BiFi).

Koja je suštinska razlika izmedju takozvane filmske slike stvarnosti i stvarnosti koja nas okružuje - jeste osnovna tema studije Ranka Munitića, koju u drugom delu knjige proširuje još deset eseja važnih autora na istu temu, od 1896. do 2006. godine.

Ken Rasel - Otvara festival

Slavni britanski reditelj Ken Rasel zvanično će otvoriti 16. festival evropskog filma 18. jula na Paliću i tom prilikom biće mu svečano uručena nagrada „Aleksandar Lifka“ za ukupni doprinos filmskoj umetnosti, najavio je direktor Festivala Radoslav Zelenović.

Biografija

Link.

Muzika na Paliću

Palića nikad dosta - ali i Nikad dosta na Paliću

Nikad nije nikad, već 19.07.2009. Nikad Dosta je nastao 1996. godine u Beogradu i njihova muzika se može opisati kao nadahnuti rokenrol sa primesama jazza i world musica.Njihov debi album Zaklon, otklon, svima poklon nedavno izašao u izdanju Odličnog Hrčka i Digimedie. Članovi benda Dejan Sekulić (gitara, vokal), Dejan Lazarević (bas gitara, vokal, bubnjevi, perkusije), Dragan Manić (bubnjevi), Jelena Popović (akustična gitara, prateći vokal) i Aleksandar Stojičić (gitara, vokal), imaju sviračko iskustvo sa nastupa po beogradskim i zagrebačkim klubovima, a nastup na Paliću biće jedan od premijernih nakon izlaska debi albuma. Link.

Vila Lago

Odakle ćete ići na Festival?

Možda iz ove vile, vile Lago.

Više informacija na Palić - Info.

Palićke divlje svinje u ZOO vrtu

Kao rezultat višegodišnje dobre saradnje dva susedna ZOO vrta, segedinskog i palićkog u sredu smo postali bogatiji za nekoliko vrlo interesantnih životinja. Došao nam je mladi par patas majmuna koji će pored naših pet činiti lepu zbirku ovih atraktivnih zemaljskih majmuna. Za postojeće južnoameričke divlje svinje, popularno zvane ''pecari'' obezbedili smo sve mlade krmačice koje su sada na lepom prostoru.Ženka šakala dobila je drugaricu, koja je jako pitoma i koja će joj ubuduće praviti društvo.Prvi utiscu su da su se životinje dobro snašle. Očekujemo da će nakon provedenog vremena u karantinu biti vidljive za posetioce.

Link.

 

 


Im Buch lesen



Lesen Sie im Buch

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272