Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Finger Touching – mobilni telefon koji se nosi na ručnom zglobu

Većina nas je totalno zasićena takozvanim “ručnim kompletima” (handsets) koje proizvođači mobilnih telefona izbacuju na tržište gotovo svakodnevno. Pa ipak, s vremena na vreme, posebno nadareni ljudi nam pokazuju neke potpuno nove i revolucionarne načine za implementaciju mobilnih rešenja.

Ovi “konceptualni” handset-ovi su oduvek dolazili na naslovne strane novina, čak i onda kada su stvoreni u personalnom računaru nekog osvedočenog ljubitelja Photoshop-a, ili od strane nekog proizvođača mobilnih telefona koji je prosto želeo da svima pokaže šta je sve u stanju da uradi njegova ekipa dizajnera.

Na žalost, do sada je samo mali broj ovih uređaja uspeo da se probije do serijske proizvodnje, prvenstveno zbog tehnoloških barijera koje su im stajale na putu i onemogućavale da sa crtaće table dospeju pravo u džepove svih poklonika mobilnih telefona širom sveta.

Danas ću pisati o jednom konceptualno novom modelu mobilnog telefona, koji je dizajnirao čovek po imenu Sunman Kwon. Radi se o uređaju koji ima oblik najobičnije znojnice za ručni zglob, ali sa par važnih dodataka. Ovo, dakle, nije običan steznik za ručni zglob, koji možete nabaviti u bilo kojoj prodavnici sportske opreme.

To je potpuno prenosivi uređaj za komunikaciju, koji će se zasnivati na 3.5G ili 4G komunikacionim standardima, tehnologijama koje će svakom od nas omogućiti obavljanje video telefonskih razgovora i još mnogo toga drugog.

Traka koja se pričvršćuje za ručni zglob opremljena je malim ekranom, preko kojeg ćete moći da vidite osobu sa kojom razgovarate, kao i ulazni sistem veoma sličan virtualnoj laserskoj tastaturi koja nam je svima već neko vreme poznata.

Radi se, međutim, o bitno drugačijem pristupu: za razliku od virtualne laserske tastature, laserski sistem integrisan u ovom mobilnom telefonu za ručni zglob ne vrši projekciju virtualnih tastera na neku ravnu površinu, već u tu svrhu koristi prste samog korisnika, pretvarajući ih u virtualnu 3x4 tastaturu.

Mada ovaj uređaj izgleda neuporedivo atraktivnije od svega što smo do sada imali prilike da vidimo u oblasti konceptualnih telefona, za sada se još uvek ne planira njegova serijska proizvodnja.

Postoji međutim, jedna stvar koja me prilično zbunjuje: zbog čega se na ovom Finger Touch handset-u pojavljuje logotip kompanije Samsung? Da li je moguće da će ovaj koncept biti primenjen na uređajima koje pravi ovaj korejski proizvođač mobilnih telefona? Ukoliko je odgovor na ovo pitanje potvrdan, kladim se da će broj prodatih primeraka Wrist Finger Touch modela definitivno nadmašiti sve ostale tipove mobilnih telefona koji su prodati u dosadašnjoj istoriji bežičnih komunikacija. Stoga, hajde da se, za svaki slučaj, svi uhvatimo u krug i složno naglas zapevamo “Zbogom iPhone-u” J.

Sa druge strane, možda je ipak bolje da ostanemo realni i ne uzbuđujemo se mnogo oko ove novotarije, jer je u istoriji bilo veoma malo slučajeva kada su ovakvi, naučno-fantastični koncepti uspeli da privuku pažnju proizvođača odmah nakon njihove zvanične promocije.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272