Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Flickr je pokrenuo aploudovanje videa

Flick je upravo proširio svoje servise i na video. Počev od danas, korisnici koji imaju plaćeno Flickr Pro članstvo mogu da aplouduju i dele video klipove.

Gotovo smo sigurni da Flickr-ova roditeljska kompanija Yahoo! ne planira da konkuriše YouTube-u. Video klipovi su ograničeni na 90 sekundi i 150MB. Mada bi to trebalo da pokrije video filmove koji se snimaju pomoću digitalnih fotoaparata, koji su obično ograničeni na 90 sekundi ili manje, teško je poverovati da će muzički video spotovi, video blogovi, i drugi sadržaji u YouTube stilu uspeti da nađu svoje mesto na Flickr-u.

Ali ovaj potez svakako ima smisla ako pomislite na ograničenje od 90 sekundi na digitalnim fotoaparatima. U izjavi za štampu, Yahoo! tvrdi da 40 posto onih koji su učestvovali u njihovoj anketi koristi digitalne fotoaparate za snimanje kratkih videa, ali 55 posto među njima deli svoje video klipove samo sa porodicom i prijateljima. Današnji potez omogućuje Flickr korisniciima da aplouduju i dele sve što snime pomoću svojih digitalnih fotoaparata, uključujući fotografije i video.

Video snimci se pojavljuju u korisnikovim nizovima fotografija i njima se može upravljati isto kao sa fotografijama, uz pomoć tagova, podešavanja privatnosti i drugih kontrola. Video će biti dostupan na 8 jezika: engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, koreanskom, španskom i tradicionalnom kineskom.

Nije još poznato kada će i da li će ovaj servis biti dostupan i korisnicima sa besplatnim nalozima. Ali svako može da gleda video fajlove koje postavljaju Pro članovi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272