Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Gomora - Knjiga - Film - svuda oko nas

Gomora film

Ohrabrena sa nekoliko časova italijanskog i znanjem španskog, htela sam da gledam film na italijanskom u bioskopu, znači bez titlova, da je italijanski film, a ne nadsinhronizovan. Ovog proleća dok sam bila u Firenci, prvi film koji sam gledala u bioskopu je bio Gomora, u režiji Matea Garronea, na osnovu istoimene knjige novinara Roberta Saviana. Link.

 

Neredi na ulicama - Bežanje od Gomore

Na stotine ekstremista Jevreja je održalo marš protestujući protiv održavanja Parade ponosa u Jerusalimu, a ovaj marš se razvio u pobunu. Članovi religijske grupe Haredi  izazvali su masovne nerede: blokirali su puteve, palili kontejnere i kamenovali policiju. Protestante su predvodile vođe obučene u odeću koja za njih predstavlja simbol žalosti i nosili transparente na kojima je pisalo: "Jerusalim neće biti kao Sodoma i Gomora". Link.

Raj i pakao na istom prostoru

Tačno je da svi oni hramovi, a osim njih i brojni centri za meditaciju i druge duhovne prakse, u Njujorku egzistiraju zajedno sa kafeima, striptiz-barovima, narko-dilerima i raznom mafijom. Ali grad ima i svoje askete, monahe, ljude koji godinama apstiniraju od gledanja televizije, npr. I oni su Njujorčani, i to bez poroka koje je u zalog ostavio iskušenik čiji njujorški život nije svedočio ono što piše u njegovoj sadašnjoj svetoj knjizi da: »... nijesmo dužni tijelu da po tijelu živimo« (Rim, 8,12). Čak ni u Njujorku. U njegovoj svetoj knjizi ne piše da su Sodoma i Gomora, a ni Njujork, nužni za greh. Grešnici su grešni i kada su u raju. Link.


Knjiga za vas: Gomora

Link ka knjizi i korpi za naručivanje.

Ako ste iz Beograda, naš kurir će vam knjigu doneti. 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272