Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google 2012 – Glavna mašina za pretraživanje na planeti

Bigmouthmedia je sprovela novo istraživanje u Velikoj Britaniji otkrivajući da većina stanovništva u zemlji misli da će Google ostati vodeći u takmičenju za najbolju Internet mašinu za pretraživanje i za oko pet godina od sada. Ispitivanje je uključilo 1.101 osobu, 551 muškaraca i 550 žena iz Velike Britanije. Po rečima Bigmouthmedia-e, 51 procenata muškaraca je reklo da će Google ostati vodeći još 5 godina dok je 56 procenata žena imalo isto mišljenje. Samo 6 procenata ispitanika je reklo da će Google biti skinut sa vodeće pozicije u trci za najbolju mašinu za pretraživanje.

Procenat onih koji nisu znali odgovor je bio prilično impresivan i mislim da bi oni mogli da utiču na rezultate ispitivanja: 41 procenat muškaraca i 39 procenata žena je reklo da oni ne znaju ko bi mogao da bude glavna mašina za pretraživanje za pet godina.

“Google se suočava sa ogromnim izazovom da ne bude primećen u pokušajima da osvoji svet. Mislim da je najbolji način da se suoče sa ovim problemima da budu što otvoreniji u napretku, da slušaju povratne informacije i da se prikažu kao odgovorni tako što će napraviti neke promene. Mislim da su najnoviji koraci sa kolačićima i zadržavanjima podataka o fajlovima primer ovoga, mada je žalosno da se StreetView pojavio bez ikakve najave i publiciteta koji bi upozorio koirsnike", rekao je Danny Sullivan, poznato ime kada je reč o mašinama za pretraživanje.

Google je sada ekstremno moćan i puno nedavno izdatih poboljšanja je otkrilo da će gigant pretrage ostati moćan još dugo vremena. Ali ne zaboravimo da se Google-ovi rivali takođe bore za poboljšanje svojih rešenja i takmiče se sa Google-om tako da je najbolje da malo sačekamo i vidimo šta će se desiti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272