Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google – broj jedan. Još ne, ali uskoro...

Google je broj jedan i vi to znate. Zbog toga se verovatno i pitate šta nije u redu sa naslovom. Pa, govorim o Kini gde se Google kompanija bori da proširi svoja rešenja i da postane vodeća u zemlji na štetu Baidu-a. Na nedavno održanoj konferenciji, Google CEO Eric Schimdt je rekao da će u budućnosti gigant pretrage postati vodeći na kineskom tržištu ali ćemo trebati da čekamo malo duže nego što smo očekivali. Po navodima Webwereld-a zvaničnik Google-a je rekao da je kompanija prilično konkurentna u Kini i da može da izazove Baidu u bilo koje vreme.

"Iako mi nismo broj jedan na tržištu, izgleda da smo sada u situaciji da smo prilično konkurentni", rekao je Eric Schmidt, kako navode neki izvori. "To je veoma dobar početak i iako ne mislimo da će ovo rezultirati trenutnim ogromnim uspehom, mislimo da će istrajnost Google-a doneti značajne pobede u Kini u sledećih nekoliko godina".

Google se uvek trudio da proširi svoje proizvode u Kinu ali se svaki put suočio sa moćnom opozicijom od lokalnog vođe Baidu-a koji se često opisuje kao kineski Google. Međutim, Google kompanija sada pokušava drugačiju strategiju: ona želi da sporo evoluira i koristi nove kancelarije sa gomilom svojih proizvoda po kineskom ukusu koji mogu da privuku korisnike kompaniji. Pored toga, sve više Google servisa nudi kineski jezik kao što je YouTube, poznata platforma za razmenu videa.

Ali Baidu neće priznati Google-ovu nadmoć još neko vreme. A to dokazuju i nedavno objavljeni planovi Baidu-a koji govore da kineska kompanija planira da se proširi u Evropu, tržište koje vodi gigant pretrage, Google.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272