Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google Calendar novosti

Sada na Webu možete da pretražujete događaje i da ih direktno dodajete u svoj Google Calendar. Unutar Google Calendara u polje za pretraživanje upišite događaj koji tražite, npr. “Symphony in San Francisco” i kliknite “Search Public Events”. Videćete listu događaja koju možete vrlo jednostavno da dodate u svoj Google Calendar.

Samo kliknite događaj u listi i moći ćete da vidite mapu gde se mesto događanja nalazi i odgovarajuće vremenske termine kada se taj događaj dešava. Da biste to dodali u svoj kalendar kliknite vreme događaja i izaberite “copy to my calendar”.

Kalendari sa događajima sa web sadržajem i specijalnim ikonama

Dodali smo novi format kalendara sa malim dodatnim slatkim okom. Ovi kalendari imaju male ikone na vrhu dana kada postoje nove informacije.

Koristeći ove kalendare sada možete da dobijete dodatne informacije direktno u prikazu vašeg kalendara - kao što je vremenska prognoza, mesečeve mene i još mnogo toga kada se pojavi novi Google Doodle na Google.com.
Da biste dobili kalendar vremenske prognoze za gradove u SAD prijavite se na Google Calendar i kliknite Settings da ažurirate vremenske preference.

Da biste dodali kalendar mesečevih mena, na primer, kliknite znak plus (+) pored “Other Calendars” na levoj strani ekrana. Selektujte karticu “Browse Calendars”, a zatim pregledajte oblast “Fun Calendars”. Kada pronađete željeni kalendar samo kliknite dugme “Add Calendar”.

Ako ste zainteresovani za to, možete da objavite kalendar u iCal formatu koji koristi prednosti ovog novog formata ili da upotrebite ažurirani Google Calendar Data API da napravite sopstvene kalendare poput ovih.

Google kalendar na 17 novih jezika

Saslušali smo Google korisnike širom sveta koji su želeli Google Calendar na sopstvenim jezicima i naporno smo radili na ispunjenju njihovih želja. Ako je jedan od ovih jezika vaš jezik po izboru, dajte novom interfejsu šansu: francuski, italijanski, nemački, španski, kineski (uprošćen), kineski (tradicionalan), japanski, koreanski, holandski, portugalski (brazilski), ruski, norveški, švedski, finski, danski, poljski i engleski (UK).

I još mnogo toga…

Još od kad smo pokrenuli Google Calendar slušamo naše korisnike i trudimo se da Google Calendar učinimo još boljim. Evo nekih novih osobina koje smo dodali:

  • Dodajte kalendar na svoju personalizovanu Google početnu stranicu - Sada Google Calendar Gadget mo žete da dodate na svoju Google Personalized Homepage tako da će vam kalendar uvek biti pri ruci. Ovaj modul vam omogućava da pregledate svoj raspored i dodajete nove događaje direktno sa svoje početne stranice.
  • Objavite svoj kalendar i podelite ga sa čitavim svetom - Da li imate web sajt ili blog gde biste želeli da pokažete drugim ljudima šta se dešava? Sada na bilo koju stranicu koju vi održavate možete da postavite interaktivnu, grafičku verziju svog kalendara. Event Publisher Guide će vam pokazati kako to da uradite, kao i druge načine kako da dodate Google Calendar informacije na svoje sajtove.
  • Pristupite svom kalendaru pomoću telefona - Kada ste u pokretu, sada možete sa mobilnog telefona da pristupite događajima u vašem kalendaru (ili čak da dodate nove događaje).
  • Pogledajte svoj kalendar pomoću Google Desktopa - Zgodna aplikacija mini-kalendar vam omogućava da pogledate svoj program rada bez otvaranja pretraživača. Google Calendar možete da postavite direktno na desktop ili da ga ostavite u Desktop Sidebar.
  • Podrška za Verzion - Sada možete da primate SMS obaveštenja i da šaljete SMS komande kalendara pomoću svog Verzion telefona. Samo otvorite stranicu Notification Settings, izaberite vrstu obaveštenja i potvrdite broj svog mobilnog telefona.
  • Integracija sa Gmail za vaš domen - Novi Google Calendar radi sa Gmail za vaš domen, tako da svaki korisnik u vašem domenu može da uživa sve prednosti Google Calendara, uključujući korisnu integraciju između Gmail i Google Calendara.
  • Jednostavno objavljivanje događaja i kalendara - Znatno smo pojednostavili dodavanje dugmadi za događaje u Google Calendar tako da možete da pomognete posetiocima vašeg sajta da brzo dodaju pojedinačne događaje ili čitav niz događaja u svoje kalendare.
  • Google Calendar Data API - Pokrenuli smo Google Calendar Data API koji omogućava dizajnerima da kreiraju servise i aplikacije zasnovane na Google Calendaru. Ovaj API omogućava vašim aplikacijama da prikazuju i modifikuju podatke Google Calendara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272