Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google i Intel se bore za očuvanje životne sredine

Google i Intel su pokrenuli program po imenu Climate Savers Computing Initiative koji će nam predstaviti agresivne nove ciljeve za kreiranje energetski efikasne PC-je i servere koji će štedeti energiju i smanjiti efekat staklene bašte koji nastaje usled emisije gasova.

Novi program, lansiran u utorak, već su potpisali Dell, HP, IBM, Lenovo, Canonical, Linux Foundation, Red Hat, Ubuntu, Microsoft, i oko 30 drugih kompanija, ekoloških grupa i američkih univerziteta.

Prosečni desktop PC izgubi polovinu svoje energije, a prosečni server izgubi trećinu svoje energije, rekao je Urs Hölzle, senior podpredsednik operacija u Google, na pres konferenciji za štampu.

"Inicijativa definiše novi cilj efikasnosti za napajanja od 90%, što bi moglo da smanji emisiju gasova za 54-miliona tona godišnje - i uštedi više od 5.5- milijardi dolara u energiji," rekao je Hölzle.

"Mi pozivamo kompanije i pojedince u celom svetu da se pridruže našoj inicijativi kako bismo uspostavili bolje upravljanje energijom računarske opreme tako što će kupiti energetski efikasne računare."

Veća efikasnost će povećati cenu PC-ja za 20 dolara a servera za 30 dolara, rekao je Pat Gelsinger, senior podpredsednik i generalni menadžer Intel-ovog Digital Enterprise Group. On je dodao da će efikasniji sistemi isplatiti sebe kroz manju potrošnju energije. "Do 2010. godine, Climate Savers Computing Initiative će smanjiti emisiju gasova koja će biti jednaka uklanjanju sa puteva više od 11-milliona automobila ili zatvaranju 20500MW centrala koje rade na ugalj - što će biti značajan doprinos u smanjenju emitovanja gasova koji utiču na našu planetu," rekao je Gelsinger.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272