Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google Pack bi mogao da ponudi više besplatnih programa za daunlod

Google Pack je besplatna kolekcija pomoćnih programa kreiranih od strane brojnih programerskih kompanija koji su skupljeni u jednu arhivu i distribuirani od strane Google-a. Pored proizvoda koje je kreirao Google postoji nekoliko programa koji bi trebali da budu instalirani na računar da biste imali sve što vam je potrebno. Na primer, Google Pack sadrži Mozilla Firefox, RealPlayer, Norton Security Scan i Spyware Doctor Starter Edition. Ali program koji je izazvao gužvu oko Google Pack-a je svakako Adobe Reader koji omogućava korisnicima da sa lakoćom pregledaju PDF fajlove.

Kao što stoji u izveštaju blogera Ionut Alex Chitu-a, gigant pretrage nije bio siguran koji bi PDF čitač trebao da uključi u Google Pack zato što je Larry Page, kreator Google-a želeo da to bude Foxit Reader. Nakon nekoliko meseci pregovora, Google kompanija je konačno izabrala Adobe Reader koji  je trenutno deo Google Pack-a.

Međutim, Foxit Reader poseduje niz prednosti koje su doprinele da Google-ovi zvaničnici dva puta razmisle pre selektovanja drugog programa. Pre svega, Foxit Reader je kompresovan u setup fajl od 1.67 MB dok je instalacioni fajl Adobe Readera 22.3 MB. Rešenje? Google bira Adobe Reader ali je kreirao specijalnu funkciju da omogući klijentima da izaberu koji program žele da dobiju.

“PDF je u suštini platforma u ovoj tački. Jedna stvar koja je mučila i stranu pretrage i stranu Google Pack-a je sporost pokretanja Adobe Reader-a. To je dovelo do toga da smo napravili “view as HTML”. Veličina programa i brzina,” rekla je Marissa Mayer, predsednik Google-a za proizvode pretrage i korisnička iskustva, navodi PDF Zone.

Konačno i najnaprednije rešenje je uveo Google, rekla je Marissa Mayer. Kompanija je kreirala specijalnu “View as HTML” funkciju za PDF fajlove koja vam pomaže da otvorite ovu vrstu dokumenata direktno iz prozora pretraživača.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272