Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google pomaže policiji da pronađe hakere

Google beleži sve više i više napada

Google će pomoći policiji Mumbai-ja da identifikuju web napadače tako što će im ponuditi IP adrese i ostale informacije koje je tehnologija pretrage snimila. Izgleda da je ceo problem izazvan Google-ovom društvenom mrežom zato što su neki od njenih korisnika zloupotrebili svoje identitete. Iako dogovor nije zasnovan na ugovoru, vlasti su potvrdili partnerstvo sa gigantom pretrage da bi pronašli privatne informacije koje se nalaze u njihovim logovima.

“Ne postoji pisani dogovor ili ugovor sa Google-om već se radi o saradnji između nas. Posetili su nas dva zvaničnika iz Indije i jedan iz SAD-a. Oni su već počeli da nam dostavljaju IP adrese i zahvaljujući Google-u bili smo u mogućnosti da pokrenemo slučaj. Srećni smo.” rekao je Sanjay Mohite, DCP, Enforcement. Prošle godine, zajednica pod nazivom “I Hate India” pokrenuta je na Orkut-u i PIL je bio podnet protiv Google-a. To je praćeno još jednim PIL-om nakon što je sajt napao Maratha King Shivaji-a” izjavila je NDTV.com, Indijska publikacija.

U prošlosti, Google je retko bio uključen u ovakvu vrstu problema ali YouTube ima više iskustva sa zahtevima vlasti da im se obezbede privatne informacija o njihovim korisnicima. Prvi objavljeni slučaj ticao se detalja o YouTube članu koji je aploudovao piratizovane video snimke određenih filmova. Fox, producent TV serije, zatražio je od YouTube-a da da informacije o korisniku koji je objavio brojne piratizovane snimke filma pre njegovog zvaničnog datuma izdavanja.

Izgleda da se gigant pretrage sve aktivnije bori protiv hakera i ostalih sumnjivih korisnika njegovih servisa zato što ovo nije prvi pokušaj kompanije da Internet učini sigurnijim. Uzmite primer brojnih malware obaveštenja koje se prikazuju direktno pod linkom koji je vraćen na SERP ili malware uzbuna koja se prikazuju svaki put kada korisnik klikne na inficirani web sajt.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272