Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google privlači muškarce a ženama je odbojan

U skladu sa nedavnim ispitivanjem koje je izvršeno u Velikoj Britaniji 35 procenata muškaraca je tvrdilo da je Google postao previše komercijalan, dok je 23 procenata žena imalo isto mišljenje. Studiju je napravio bigmouthmedia. Ova studija je uključila 1000 korisnika Interneta u Velikoj Britaniji. Nedavno, kompanija Google je kupila DoubleClick, marketinšku firmu koja može da pomogne gigantu pretrage da proširi platformu za marketing i da zaradi više novca.

“Google sada dominira na toliko područja da ako ovako nastavi vrlo brzo može da postane svemoćan ili arogantan. Na neki način, to je već sada istina – ali se po mom mišljenju Google i dalje pridržava svoje mantre “ne radi zlo”. Microsoft je prošao kroz istu virtuelnu evoluciju počevši kao inovativan početnik koji je radikalno promenio računarstvo. Vremenom oni su nekima postali poznati kao zla imperija” izjavio je Chris Sherman of SearchEngineLand po rečima E-consultancy.com.

Google je najmoćnija kompanija na svetu i to je dokazala nedavna studija koja je otkrila neke interesantne činjenice koje se tiču giganta pretrage. Mountain View firma je odlučila da pobedi poznata imena kao što su Coca Cola, Toyota i Marlboro. Međutim, mnogi Internet korisnici polako shvataju da Google kontinualno postaje sve moćniji i da to nije dobra stvar. Google pravi mnoge akvizicije, zasnovane na “ako ne možeš da ga pobediš, kupi ga” motou. Pomoću nedavno kupljenog DoubleClick-a Google planira da proširi svoje marketinške platforme i da ih učini konkurentnijim za rivale.

Mountain View kompanija ima neverovatnu finansijsku moć i u mogućnosti je da kupi skoro bilo koju kompaniju osim svojih rivala. Ponekad, ova moć konkurenciju čini zavidnom kao što je to u slučaj sa DoubleClick-om: brojne kompanije uključujući i Microsoft, zahtevaju od vlasti da analiziraju kupovinu zato što je Google možda povredio antimonopolska prava.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Telkom University
Na koji način Google privlači muškarce, a odbojan je ženama? Koja specifična svojstva ili usluge Googlea su posebno privlačne ili odbojne prema ovim grupama? Visit us telkom university

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272