Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google razvija sopstveni mobilni telefon

“Revolucionarni mobilni telefon, iPod, prelomni uređaj Internet komunikacija”.

U intervjuu koji je vodio španski sajt Noticias, Google-ov direktor Isabel Agilera je otkrila da Google radi na sopstvenoj verziji mobilnog telefona i uređaja za Internet komunikaciju. U intervjuu, Aguilera je otkrila da gigant pretrage definitivno “istražuje” mobilni telefon ali nije to zvanično potvrdila.

Foxconn je zvanični proizvođač iPhone-a za Apple, ali zvaničnici tamo nisu govorili o nikakvom radu sa Google-om. Prema drugim insajderima, telefon će imati dizajn širokog kolor monitora i biće spreman za Internet. Na žalost, nije poznato mnogo o Google-ovom telefonu, i nije u potpunosti sigurno da će Google stvarno izdati telefon. Neki članci u azijskim novinama ukazuju da je Google tragao za proizvođačem mobilnih telefona kojeg bi kupio.

Erin Fors, Googleov govornik rekao je reporterima da kompanija ima planove da se širi na bilo koju teritoriju, ali nije specifično objavio da Google pravi telefon. “Mobilnost je važno područje za Google. Mi ostajemo fokusirani na kreiranje programa i uspostavljanje rastućeg partnerstva sa vodećim industrijama da bi razvili nove servise za korisnike širom sveta. Međutim, nemamo ništa drugo da objavimo”.

Mogućnost pojave Google telefona je stvarno realna, s obzirom da Google već prilično dugo razvija servise za mobilne uređaje. Čak je Google Maps integrisan u Apple-ov sopstveni iPhone. Po rečima Simeon Simeonova, ulagača sa Polaris Venture Partners, Google telefon bi mogao da rukuje VoIP pozivima, kreirajući veoma jedinstven uređaj a moguće je i da će Google pokrenuti sopstveni VoIP servis. Uređaj kao što je ovaj bi se prebacivao između spoljašnjeg GSM-a i unutrašnjeg Wi-Fi-ja kada bi detektovao vruću tačku.

Na žalost, neobjavljeni Google telefon se već susreo sa određenim skepticizmom. Nokia, jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona tvrdi da će Google telefon biti greška. “Google telefon će biti primljen sa ograničenim uspehom i gubitkom novca”, rekao je predstavnik Nokia-e ciljajući na Googleov nedostatak odnosa u ovoj industriji.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272