Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google trpi nepravedne napade od konkurencije

Google je veoma moćan i ako neko stvarno želi da ga izazove, najlakše mu je da upotrebi neku laž kako bi ukaljao ugled giganta pretrage. To se upravo i dogodilo nedavno kada je Autonomy, jedan od Google-ovih konkurenata na tržištu poslovne pretrage, izdao dokument sa opisom Google-ovih proizvoda. Matthew Glotzbach, direktor proizvodnje Google Enterprise-a je rekao da su opisi u ovom dokumentu skoro u potpunosti netačni. Pre svega, na njemu su date neke izjave o Google servisima, koje optužuju Google kompaniju za nekoliko stvari. Između ostalog, oni govore o Google proizvodima na način koji može da utiče na poslovanje giganta pretrage i da ometa njihov razvoj i utiče na smanjenje njihovog profita.

Na primer, oni kažu da se “Google oslanja na bogatu tehnologiju linkovanja koja je napravljena za Web za određivanje povezanosti” izveštava zvaničnik giganta pretrage. “Ovo je pogrešno, i lažno. Google-ovi algoritmi pretrage se oslanjaju na stotine faktora od kojih je samo jedan PageRank, za određivanje povezanosti sadržaja unutar preduzeća. Mi imamo najveći i najmoćniji inženjerski tim koji je fokusiran na pretragu i dobijanje informacija za rešavanje ovog složenog problema pretrage” ponovio je.

Čak šta više, oni su napali jednu stvar koja je konstantno poboljšavana od strane giganta pretrage: bezbednost web zasnovanog rešenja. “Google obezbeđuje otvoren pristup većini dokumenata – što potencijalno predstavlja rizik za poslovanje firmi koje žele da određeni podaci ostanu u tajnosti”, piše Autonomy. Matthew Glotzbach je dao brz i jasan odgovor: poslovna pretraga je bila brza, tačna i iznad svega bezbedna od kada je prvi put izdata, rekao je.

“Naša bezbednost na nivou dokumentacije i mogućnost kontrole pristupa obezbeđuje da korisnici vide sadržaj koji im je dozvoljen da vide, bez potrebe da klijenti ugrađuju novi bezbednosni sistem ili angažuju složene integracije. Google-ovo oruđe se koristi u najbezbednijim okruženjima uključujući Fortune 500 i Global 1000 kompanije, kao i brojne vladine agencije”.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272