Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Hard diskovi od 300GB za laptopove

Pre nekog vremena Fujitsu Computer Product je objavio planove da razvije novu generaciju 2.5 inčnih hard drajvova namenjenih za laptopove koji bi dostigli 1 terabajt kapaciteta za skladištenje. Po rečima proizvođačke kompanije, ovi drajvovi su planirani za izdavanje 2010. godine tako da će potrošači do tada trebati da se zadovolje manjim drajvovima kao što je novi eksterni i prenosni drajv koji dolazi sa neformatiranim prostorom za skladištenje od 300GB.

Fujitsu External Hard Disk Drive je namenjen za skladištenje podataka i rezervnih kopija a zbog uglađenog dizajna i superiorne tehnologije mobilne proizvodnje on je veoma pogodan za putnike. Pošto se USB standard koristi za konekciju i prenos podataka i napajanje, Fujitsu External Hard Disk Drive ne zahteva posebno napajanje pošto laptop može da opskrbi uređaj sa potrebnom energijom. Mobilni sistemi za skladištenje podataka su osetljivi na potrese i slične neugodnosti dok su u pokretu, ali je Fujitsu integrisao novi antišok dizajn koji je namenjen za redukovanje potresa i vibracija.

“Veoma smo ponosni što izdajemo eksteni hard disk od 2.5 inča najvećeg kapaciteta na svetu na tržište u vreme kada potrošači zahtevaju više prostora za skladištenje, kompaktne dizajne i funkcije naprednog nivoa u bezbednosti podataka” rekla je Lorne Wilson, predsednik prodaje i marketinga u Fujitsu Computer Products of America, Inc. “Fujitsu ima skoro četrdeset godina iskustva u industriji hard disk drajvova i uspešno smo proširili naš 2.5 inčni HDD posao u proteklih četrnaest godina. Kao rezultat našeg fokusa i obećanja R&D-u, bili smo u mogućnosti da razvijemo našu veštinu na ovom polju da bi kreirali idealno rešenje za prenosive rezervne kopije i rešenja za skladištenja”.

Kao i većina drugih mobilnih rešenja za skladištenje i ovo dolazi sa integrisanom grupom programa koji sadrži Apricorn-ov EZ Gig II program za rezervne kopije i kloniranje, Cryptainer program za šifriranje koji ima jake opcije za šifriranje kao što su AES 256 ili Blowfish 448 bita i konačno, Second Copy 2000 program za sinhronizaciju koji može da rukuje rezervnima kopijama između više računara i da se ponaša kao fajl server.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272