Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

HD DVD je umro čak i za Toshibu

Nismo očekivali da će se Toshiba tako brzo oglasiti povodom kraha HD DVD-a, ali sada je i zvanično HD DVD format napušten. U izjavi za štampu Toshiba je rekla da su razmatrajući svoju strategiju za HD DVD, odlučili da prestanu sa proizvodnjom i reklamiranjem HD DVD plejera i rekordera.

Predsednik i CEO Toshibe je rekao sledeće: “Mada smo razočarani kako zbog kompanije tako i zbog kupaca, tržišne mogućnosti za masovno plasiranje sadržaja visoke definicije ostaju netaknute i Toshiba je i sposobna i odlučna da upotrebi svoj talenat, tehnologiju i intelektualnu svojinu da ovu digitalnu revoluciju pretvori u stvarnost.”

Sledeći Toshibin korak? Ne Blu-ray. Za sada oni će se fokusirati na standardne DVD plejere i snimače i nemaju nameru da podrže format svog konkurenta.

Ovde stvari postaju malo problematične za kupce. Toshiba kaže da nameravaju da postepeno smanje isporučivanje plejera i rekordera u svoje prodavnice i kanale i da potpuno prestanu da isporučuju HD DVD uređaje do kraja marta 2008. godine. To znači da potrošači koji nisu upoznati sa najnovijim događajima u svetu tehnologije lako mogu da završe kupivši HD DVD plejer, pogotovo ako se u prodavnicama budu prodavali sa popustom (za šta postoje velike šanse).

Naravno, svi veliki lanci prodavnica ih još prodaju, i osim ako se Toshiba dobrovoljno ne ponudi da ih primi nazad, oni će se sigurno svojski potruditi da prodaju što više mogu HD DVD uređaja.

Sa druge strane, potrošači koji sada kupe HD DVD uređaj će i dalje moći na njima da gledaju klasične DVD-ove, i verovatno će moći da kupe HD DVD filmove po znatno nižim cenama.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272