Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Popust cena: 1490 rsd

Amazon veb servisi u akciji, prevod drugog izdanja

Amazon veb servisi u akciji, prevod drugog izdanja

Popust cena: 2200 rsd

Holandski "HintTech B.V." preuzeo novosadsku firmu "Arhel"

Krajem marta su završene pripreme za početak intenzivnijeg izvoza domaćih usluga iz oblasti naprednog veb programiranja, upravo na osnovu te akvizicije, kojom je krajem januara ove godine stvorena nova zajednička kompanija pod nazivom "HintTech DOO" u Novom Sadu.

Holandski "HintTech" je specijalizovan za razvoj naprednih veb aplikacija zasnovanih na ".Net" i "Java" Internet tehnologijama, a novosadski "Arhel" jedan je od najuspešnijih srpskih izvoznika usluga takvog programiranja, sa prošlogodissnjim prihodom od 30 miliona dinara, većinom ostvarenim izvozom softverskih usluga, uglavnom na tržište Evropske unije.

Akvizicioni ugovor obavezuje holandsku kompaniju da obezbedi sigurno tržište i precizno definisan godišnji rast poslova iz oblasti primene napredne veb tehnologije za kompaniju u Srbiji, a novosadska "HintTech" ima obavezu da isporuči tražene usluge korišćenjem domaćih ljudskih resursa.

Da bi se zadovoljile nove poslovne obaveze novosadske kompanije planirano je zapošljavanje oko 50 "Java" i ".Net" programera u naredne dve godine, a konkurs za nova radna mesta biće stalno otvoren.

Novosadska firma ima i zaključene ugovore o izvozu usluga za srodne kompanije "Grey Group, "Pay.on" i "Aikeo", a razvoj naprednih veb aplikacija obavlja u kontinuitetu za velike kompanije kao što su "Sony Ericsson" i "Vodafone".

Plan razvoja novoformirane holandsko-srpske kompanije uključuje i nove projekte u Holandiji i SAD, gde holandska firma spada među vodeće specijaliste za rešenja iz oblasti Interneta za koje su potrebna znanja iz novih tehnologija.

IZVOR: www.ekapija.com

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272