Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

HP lider u prodaji laptop računara

HP je sada prvi na svetu u prodaji laptop računara prema podacima analitičke firme DisplaySearch. U ovom izveštaju je HP-u dodeljeno 17,7% ukupne svetske prodaje laptop računara, čime je Dell potisnut na drugo mesto sa 17,5%. Acer je treći sa 11,8%, a zatim slede Toshiba i Lenovo.

Strategija HP-a je bila da se fokusiraju na tražišta koja su u razvoju, poput Pacifičke Azije i Latinske Amerike. Međutim i mali proizvođači, kao što su Asus, Apple i Sony su takođe ostvarili veliki napredak. Većina modernih laptop računara sada ima širok ekran, a jedino Lenovo i dalje prodaje većinu svojih laptop računara sa standardnim ekranom.

Asus XG Station je prva eksterna grafička kartica za laptop na svetu

Ova grafička kartica je “magična” stvarčica koja vam omogućava da igrate top desktop igrice na svom laptop računaru. Laptop uparen sa EN7900GS grafičkom karticom će dobiti neverovatnu brzinu. Povezuje se preko express card slota na laptopu i PCI express interfejsa 3D kartice. Takođe ima USB portove, priključak za slušalice i LCD.

Proizvođači laptop računara ispunjavaju vaše želje

Jedna od dobrih stvari kod online kupovine laptop računara je mogućnost da konfigurišete model sa komponentama i osobinama koje želite. Svi veliki “igrači”, uključujući Dell, HP, Toshiba, Lenovo, Sony, Apple i drugi, vam daju tu mogućnost. Od brzine procesora i količine memorije do rezolucije ekrana i video podrške - kao i mnoge druge opcije - sve to možete da prilagodite svojim potrebama i budžetu. Ovakvo nešto nećete naći u prodavnicama. Evo kratkog prikaza četiri laptop računara od četiri proizvođača.

Gateway

Gateway (1.282$) je opremljen sa 2.0 GHz Core 2 Duo procesorom, dvoslojnim DVD rezačem i 80 GB čvrstim diskom koji jeste nešto manji, ali isporučuje podake brže od većine konkurentnih diskova.

Toshiba

Toshiba Satellite (1.299$) ima bolju koju proizvođač naziva “oniks plavo metalik” i vrlo je atraktivna. Ali ono što zaista privlači pažnju je 15,4-inčni displej sa izuzetno jasnim bojama.

Lenovo

Lenovo N100 (1.299$) je čvrsta mašina sa izuzetnom sposobnošću oporavka od virusa. Kompanija takođe nudi replikator USB porta kako bi priključivanje perifernih uređaja bilo što jednostavnije.

Sony

Sony G1 (2.699$) je specijalni model koji se pravi isključivo u Japanu. Nalazi se u karbon-fiber kućeštu što garantuje dugotrajnost. Najveći problem na ovom laptop računaru su tasteri koji su ispod standardne veličine, tako da se prsti ne osećaju ugodno. Međutim, ono u čemu je nepobediv to je mala težina.

MSI spreman da predstavi S300 laptop

MSI odgovara na pozive svih onih koji vole luksuz i nadaju se stilu poput M677, ali traže nešto mobilnije. Uskoro će biti predstavljen S300 koji nudi isti prsten od 120 Swarowski kristala, ali umesto 15,4-inčnog ekrana ima 13,3-inčni ekran, lakši za nošenje. Sve ostale komponente su standardne za ovakvu vrstu laptop računara: 2.0GHz Intel Core Duo, 1GB DDR2 memorije, 3-u-1 čitač kartica i 120GB čvrsti disk.

Griffin predstavio Elevator postolje za laptop

Griffin Technology Inc., kreator inovativnih dodataka za Mac, PC i iPod, predstavio je Elevator postolje za prenosive računare. Elevator odiže laptop iznad radne površine i pomaže korisnicima pri radu na računaru.

Dobar izgled
Elevator ima vrlo jednostavan dizajn; koristi 1/2-inčnu prečku koja drži dva 1/4-inčna aluminijumska podupirača, postavljajući ekran laptopa na idealnu visinu.

Vaš vrat (i laptop) će uživati
Elevator podiže laptop 13,9 cm iznad radne površine tako da korisnik ne mora da savija vrat. A pošto je dobro rashlađen laptop srećan laptop, otvoreni dizajn Elevatora omogućava slobodno cirkulisanje vazduha i rashlađivanje računara.

Kompatibilnost
Griffinov Elevator je prilagođen svim Macintosh laptop računarima i drugima koji su širi od 10 inča.

Izrazite svoje mišljenje na političkom forumu

Svako dete u Velsu če dobiti besplatan laptop ako Plaid Cymru pobedi na ovogodišnjem nacionalnom izboru za Parlament. Ova partija je obećala da će svi srednjoškolci dobiti svoj računar koji će koristiti u preostalom delu školovanja. Ovo obećanje deluje privlačno, i mada postoji oko 215000 đaka, ova partija veruje da je ovakav plan finansijski izvodljiv.

Još uvek nije objavljeno kako će ovaj plan tačno biti izveden, ali neki izvori navode da će se verovatno protegnuti na šestogodišnji period. Deci koja su na sedmoj godini školovanja će biti dati laptop računari i oni će ih koristiti dok ne završe školovanje. Sledeće godine će učenici koji tada budu bili u sedmom razredu dobiti nove laptop računare, i tako redom.

Koristi od ovakvog plana su ogromne zato što će deca biti informatički pismena, a od toga će imati koristi i ekonomija uopšte. Početne procene su da će sve ovo koštati, računajući i sofver, nadogradnju i popravke, oko 10 miliona funti godišnje zato što kada se računari kupuju na veliko cena značajno pada. Laptop računari će biti dati svakom detetu koje pohađa državnu školu, bez obzira na njihovo socijalno poreklo. Deca iz privatnih škola nisu obuhvaćena ovim planom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272