Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

IBM-ov plan ekspanzije

IBM želi da proširi svoju Information on Demand strategiju tako što će dodati malu kompaniju Princeton Softech svojoj listi akvizitera. Princeton Softech je kompanija koja je specijalizovana za arhiviranje podataka i programe za praćenje usaglašenosti privatnosti i njena akvizicija od strane IBM-a će dovesti do povećanja ponude u upravljanju podacima ovog giganta, navodi sajt InfoWorld.

Pošto IBM konstantno menja ponudu svojih proizvoda, kako softvera tako i hardvera, kao deo strategije da ostane na vrhu tržišnih trendova, ova akvizicija male kompanije koja zapošljava 240 radnika i koja pravi program za manipulaciju podacima pod ograničenjima privatnosti će omogućiti IBM klijentima da upotrebe nove alatke kada rade sa programima drugih proizvođača kao što su namenski sistemi baza podataka – Oracle i Microsoft SQL Server. Bernie Spang, direktor servera za podatke u IBM-u objasnio je akviziciju tako što je rekao: “Pošto preduzeća skupljaju sve više informacija oni treba da ih daju korisnicima sve brže a ograničeni su sa više regulacija”. Princeton Softech-ov program može da pomogne kompanijama da se usaglase sa U.S. Sarbanes-Oxley regulativama zaštite podataka bez da im aktuelno upravljanje informacijama bude teže.

IBM-ova Information on Demand strategija se jednostavno odnosi na činjenicu da ljudi treba da imaju pristup željenim podacima na otvoren način, bez obzira na njen izvorni interni format, platformu na kojoj se nalazi ili fizičku lokaciju. Među programima koje će Princeton kompanija doneti sa programom za upravljanje podacima je i jedan koji ima sposobnost da testira bazu podataka i pronađe neusaglašenosti među podacima. “U test bazi podataka, aktuelna informacija o zaposlenima, klijentima ili pacijentima je maskirana tako da pravi podaci neće procuriti ili se oštetiti u toku testa” rekao je Bernie Spang.

Iako su finansijski podaci držani u tajnosti, poznato je da će ugovor biti sklopljen krajem ove godine i nakon završetka akvizicije Princeton Softech-ovi proizvodi će biti integrisani u Information Management Software odeljenje iz IBM-a.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272