Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Intel će proizvoditi video kartice

Glasine, glasine. Šta bismo mi bez njih? Na primer kako bismo otkrili da Intel planira da izda posebne video kartice za upotrebu SOHO-a početkom 2008. godine kada ne bi bilo tih glasina? Evidentno je da ako želite da širite glasine treba vam masovna podrška. I tu ulazi na scenu događaj kao što je 2007 Computex.

Međutim, ovo nije mesto gde se informacije završavaju pošto iste glasine koje kruže potvrđuju činjenicu da je Intel licencirao nekoliko video tehnologija kao što je podrška za DirectX 10 i druge vlasničke slojevi iz Nvidia-e i AMD/Ati-ja. A ono što je još interesantnije o Intel-ovim karticama je činjenica da će kompanija koncentrisati većinu svoje proizvodne linije u segmentu ispod 300 dolara kako bi bila dostupna za sve korisnike.

Međutim, situacija nije baš ružičasta za Intel pšto oni trenutno imaju neke prilično jadne VGA čipove sa stanovišta 3D performansi. Ja ne kažem da X1250 ili Nvidia 7050 imaju najbolje performanse ali kada ih uporedite sa Intel-ovom X3000 primetićete neke očigledne razlike koje se odnose na 3D procesiranje.

Intel-ov najveći problem nije GPU razvoj već činjenica da ima mnogo stvari koje treba da uradi u vezi licenciranja tehnologije. Evidentno je da Intel ima mnogo toga da ponudi pošto oni takođe prodaju i vlasničku tehnologiju za Nvidia i AMD ali situacija svakako nije jednostavna. Čak i ako Intel uđe u segment tržišta do 300 dolara njima će i dalje trebati funkcionalna Multi-GPU tehnologija a ta vrsta licence može da bude veoma skupa.

PC igrice nisu više ono što su nekada bile. Barem od kada su veliki deo profita pokupile od PC-ja vrhunske 3D igračke konzole. Međutim, DirectX 10 već nudi bolji kvalitet i performanse od PS3/Xbox-360 konzola, a dok se ne pojavi novija verzija, video kartice će biti još moćnije. A moćnije znači i više novaca.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272