Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Intel izdaje nove OS X kompajlere

Približavanjem WWDC-a Mac programeri su radoznali da vide kakva iznenađenja Apple ima za njih u svojoj prodavnici. Međutim, Intel takođe ima iznenađenje za programere u formi dva profesionalna kompajlera koji će pomoći programerima da efikasno kreiraju pouzdanije aplikacije velikih performansi koje će ubrzati odgovore računara.

Intel C++ Compiler i Fortran Professional Editions zajedno donose jedinstvenu kombinaciju visoko optimizovanih kompajlera, biblioteka performansi i Intel Threading Building Blocks. Proizvod ima novu automatsku podršku za ubrzanje performansi programa na Intelovim najnovijim višejezgarnim procesorima. Programi koji sadrže 3D grafike ili video snimke se automatski ubrzavaju kroz upotrebu vektora putem Streaming SIMD Extensions (SSE), uključujući najnoviji SSE 4 instrukcije. Performanse programa se takođe ubrzavaju sa višejezgarnim procesorima kroz upotrebu višestrukih nizova. Kombinujući upotrebu vektora i nizova i njihovo integrisanje sa tehnologijom poznatom kao loop transformacija omogućuje veće performanse na višejezgarnim procesorima bez potrebe da programeri prepisuju svoj kod.

“Kombinujući ove mogućnosti na kooperativan i koordinisan način donosi našim potrošačima dodatnu iskorišćenost performansi i pouzdanost kompajlera, što zauzvrat daje veću brzinu reagovanja PC-ja za igrače i svakodnevne PC korisnike”, rekao je Kevin J. Smith, direktor Intel Compiler Products-a. “Ovaj projekat je prošao kroz puno provera i testiranja aplikacija sa korisnicima i mi u Intelu smo uzbuđeni zbog rezultata koje naši korisnici dobijaju u njihovim programima”.

Ovo su glavne vesti za Mac programere pošto program nudi ozbiljne prednosti u smislu performansi i značajno poboljšanje nad kompajlerima otvorenog koda koje koriste mnogi Mac programeri. Imajući u vidu da je brzina jednog procesora dostigla svoj maksimum i da se industrija sada okrenula višestrukim jezgrima koja rade zajedno kako bi se dobile veće brzine, imperativ je da programeri mogu na odgovarajući način da iskoriste snagu višestrukih jezgara. Računari sa dva ili četiri jezgra su norma, ali hardver se džabe troši ako većina programa stvarno koristi samo jedan od procesora.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272