Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Intel traga za Linuxom za laptopove koji troši manje struje

Svako želi neverovatno brz PC. Ali ako imate laptop takođe želite duži životni vek baterije. Naravno, ako brinete o okruženju ili računu za struju, možda ćete želeti da vaš desktop računar koristi malo manje električne energije.

Upotreba električne energije PC-ja dolazi od kombinacije hardvera i softvera. Intel, AMD i drugi proizvođači čipova pokušavaju da smanje upotrebu električne energije usvojim novim procesorima, a Microsoft i Apple su pokušali da ugrade funkcije za uštedu energije u svoje operativne sisteme.

Sada je Intel takođe pokrenuo novu inicijativu da bi ohrabrio Linux programere da pronađu načine za uštedu energije. Cilj je kreiranje zajednice programera, korisnika i organizacija koja je posvećena deljenju koda, grešaka, ili saveta o smanjenju upotrebe energije na PC-jima koje pokreće Linux. Intel želi da produži životni vek baterije na Linux sistemima u ultra mobilnim uređajima, i već je demonstrirao da program za uštedu energije može da produži životni vek baterije i do jednog sata na nekim uređajima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272