Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Intelova tehnologija Robson

Kompanija Intel je predstavila novu tehnologiju koja značajno skraćuje vreme potrebno za podizanje sistema notebook računara ili pristupanje programima, a pored toga produžava životni vek baterije.

Intelova nova tehnologija Robson je gotovo trenutno pokrenula rad Certino notebook računara tokom žive demostracije na Intel Developer Forumu u Taipeiu, dok je laptopu sa identičnim hardverom, ali bez Robson tehnologije, bilo potrebno nekoliko sekundi za podizanje sistema.

Laptop sa Robsonom je takođe otvorio Adobe Reader za 0,4 sekunde, dok je drugom laptopu bilo potrebno 5,4 sekunde. Quicken je otvoren za 2,9 sekunde, dok je laptopu bez Robson tehnologije trebali 8 sekundi za to.

Tajna koja stoji iza Robson tehnologije postojanog keša je NAND fleš memorija. Umesto podizanja sistema sa čvrstog diska, laptop koji koristi Robson tehnologiju se oslanja na standardnu NAND fleš memoriju. Prema tvrdnjama Intela, ova razlika štedi vreme i snagu baterije.

“Do uštede energije dolazi zato što disk ne mora da se zavrti kada pristupate aplikacijama”, kaće Moly Eden, potpredsednik i generalni menadžer Intelove grupe za mobilne platforme.

Mada su u Intelu odbili da detaljno govore o načinu na koji Robson funkcioniše, Eden je rekla da je tehnologija dovoljno razvijena da mogu da počnu da je dele sa proizvođačima računara. Pored toga, rekla je da je Robson tehnologija namenjena za upotrebu sa standardnom NAND fleš memorijom kapaciteta od 64MB do 4GB. Eden nije odredila precizno vreme kada će Robson tehnologija biti dostupna korisnicima, već je samo rekla da su proizvođači računara glavni činilac za to koliko brzo će se ova tehnologija pojaviti na tržištu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272