Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

iTunes-ovo iznajmljivanje video filmova je već hakovano!

Nema sumnje da će ljudi pokušati da izvuku maksimum iz Apple-ovog novog servisa za iznajmljivanje filmova koji možete da koristite preko iTunes-a, ali nikada ne bih ni pomisalio da će to biti tako lako. Ovaj servis je hakovan na najstariji trik koji je ikada izmišljen, a vezan je za materijale koji mogu da se koriste na ograničeni vremenski period. Čovek bi pomislio da bi kompanija sa ogromnim iskustvom kakvo ima Apple bila dovoljno mudra da ne pravi ovakve propuste.

Izgleda da se vremenski period tokom kojeg ćete moći da gledate iznajmljeni film utvrđuje na osnovu sistemskog sata vašeg računara. To znači da ako vratite vreme vašeg sistemskog sata u prošlost dobićete još vremena tokom kojeg ćete moći da gledate film pre nego što iznajmljivanje istekne. Apple, Apple, kakva početnička greška.

Nakon eksperimentisanja sa nekoliko iznajmljenih filmova na iTunes 7.6, Gizmodo je usavršio tehniku:

"Podesite sistemski sat vašeg računara na budućnost (ali ne mnogo u budućnost) pre nego što kliknete na play prvi put, što će pokrenuti 24-časovno odbrojavanje. Zatim se vratite u sadašnjost. Mi smo to uradili sa drugim filmom koji smo iznajmili tako što smo ga pokrenuli prvi put u 2009 godini. Zatim smo se vratili u 2008. godinu, i sada imamo čitavu godinu da gledamo film".

U suštini oni su podesili sat na godinu dana unapred, kliknuli su na play, a onda su vratili sat nazad na aktuelni datum. Tako su dobili čitavih godinu dana tokom kojih mogu da gledaju iznajmljeni film.

Nemojte da mislite da će Apple dugo sedeti mirno i trpeti ovakav propust. Siguran sam da će problem biti rešen u toku nekoliko dana a ne nedelja, ali ono što je važno je da li će ispravljanje propusta zahtevati da korisnici nadgrade iTunes na najnoviju verziju. Ako to bude rešenje, korisnici će jednostavno moći da odbiju da pređu na najnoviju verziju kako bi mogli da uživaju u produženim periodima iznajmljivanja filmova.

U svakom slučaju, siguran sam da neće proći mnogo vremena dok neki haker ne nađe način da ukloni DRM zaštitu iz video filmova, a nakon toga će korisnici imati slobodan pristup ka njima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272