Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Izdat je Scientific Linux 4.5

Connie Sieh, Troy Dawson, Jaroslaw Polok i ceo programerski tim koji stoji iza Scientific Linux projekta ponosno najavljuju SL verziju 4.5 za i386 arhitekturu. Scientific Linux izdanje 4.5 je zasnovano na ponovnoj izgradnji RPMS-a od SRPMS-a iz Enterprise 4 AS, uključujući i Update 5.

Iako je ovo izdanje došlo kasnije nego što je trebalo, ovaj aspekt može da se ignoriše pošto ova verzija donosi mnogo promena, ispravki i poboljšanja. Scientific Linux 4.5 ne može da se upotrebi kao Xen virtuelni host ali sada barem može da se instalira kao Xen paravirtuelni gost, a to bi trebalo da obezbedi značajno ubrzanje potpuno virtuelizovanim gostima.

Novosti u ovom izdanju su:

  • nadgrađena stabilna grana openafs (verzija 1.4.4)
  • dodati su korisni perl moduli (perl-Compress-Zlib-1.16-12.i386.rpm, perl-SQL-Statement-1.06-1.noarch.rpm, perl-MailTools-1.62-1.noarch.rpm)
  • yum skladište (međutim to ne znači da je kompatibilan sa ostalim SL 4.4 yum skladištima)
  • dropit – uklanja unose direktorijuma iz vrednosti PATH shell varijable, koja ima polja razdvojena dvotačkama (može da se koristi u sh, ksh, i csh shell skript fajlovima)
  • FUSE – omogućava implementiranje potpuno funkcionalnog fajl sistema u program za korisnika
  • Firmware za Intel® PRO/Wireless 2100 i 2200 Driver
  • java-1.4.2-sun-compat-1.4.2.12-1jpp.i586.rpm – obezbeđuje Jpackage kompatibilne symlinkove i direktorijume za Sun-ov JDK rpm
  • madwifi – sa podrškom za Atheros G wireless
  • multimedija – ažuriran na najnoviju verziju

Zahvaljujući ispravljanju greške u SL 4.1 i SL 4.2 verzijama one su sada izgleda nekompatibilne. Zbog toga ako radite nadgradnju sa LS 4.0 i 4.1 treba odjednom da ažurirate vaš klaster. Sagrađen od nekih izvornih paketa koji pripadaju Red Hat Enterprise Linuxu i potpuno kompatibilan sa njim, SL takođe donosi neke nove dodatke koji se odnose uglavnom na korisnike iz naučne zajednice.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272