Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Izdat Ubuntu Christian Edition 3.3

Ubuntu CE tim je objavio dostupnost Ubuntu Christian Edition-a 3.3. Ovo izdanje uključuje neke nove funkcije i uobičajena ažuriranja i ispravke.

“Mi smo uzbuđeni što možemo da objavimo izdanje Ubuntu CE v3.3. Ovo izdanje dolazi odmah nakon prvog rođendana CE-a! Imali smo odličnu godinu i gledali unapred da bismo nastavili razvoj u godinama koje dolaze” rekao je Ubuntu CE tim.

Poboljšanja u ovom izdanju uključuju:

  • WhatWouldJesusDownload Toolbar u Firefoxu daje korisnicima mnogo odličnih pomoćnih programa koji su dostupni na adresi WhatWouldJesusDownload.com.
  • Ikonica glavnog menija Ubuntu Christian Editiona je poboljšana da bi joj se dao poseban izgled.
  • Dansguardian GUI je primio neka mala podešavanja.
  • IEs4Linux će sada raditi sa Ubuntu Christian Edition Parental Controls.
  • Bible Fox tema je ažurirana.
  • Firefox je podešen na otvaranje novih prozora na karticama.

Ubuntu Christian Edition instalacioni LiveCD je zasnovan na veoma popularnom Ubuntu Feisty Fawn (7.04). On je besplatan, operativni sistem otvorenog koda kreiran za hrišćane. Glavni celj ove distribucije je da hrišćanima donese bezbednost i moć Ubuntu-a. Može da se koristi i na serverskom i na desktop okruženju.

Ubuntu Christian Edition uključuje više od 16,000 programa ali osnovna desktop instalacija staje na jedan CD. Pored uobičajenih aplikacija koje se nalaze na regularnoj Ubuntu distribuciji, ova sadrži GnomeSword, najbolji program za proučavanje biblije za Linux zasnovan na Sword Project-u i nekoliko modula koji su instalirani sa GnomeSword, uključujući i komentare i rečnike.

Ubuntu Christian Edition isto tako uključuje potpuno intergrisanu roditeljsku kontrolu web sadržaja od Dansguardiana, koji je u suštini grafička alatka dizajnirana za podešavanje roditeljske kontrole.

Ubuntu Christian Edition sada možete da daunlodujete sa Softpedia-e.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272