Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Jonathan Ive je osvojio nagradu za dizajn Apple proizvoda

Nije tajna da Apple-ovi proizvodi izgledaju odlično i da se kompanija prepoznaje po dizajnu, za šta je i osvojila brojne nagrade u toku proteklih godina. To se uopšte nije promenilo i bez obzira što mnogi proizvodi sada izgledaju isto kao i pre nekoliko godina Apple i njegovi zaposleni i dalje osvajaju nagrade, naročito Jonathan Ive.

Nedavno je održan National Design Awards u Beloj Kući gde je odato priznanje desetorici najboljih dizajnera i arhitekata. Među njima su se našli i kompanija koja je kreirala Photoshop i čovek koji je delom odgovoran za iPod i mnogi drugi. Nagrade je predstavila Laura Bush koja je publici rekla da na ovaj dan treba da se podsetimo “moći dizajna koji utiče na način na koji živimo. Zajednica forme i funkcije je promenila način na koji čistimo krompir i peremo zube. Vaš dizajn je to učinio mnogo zanimljivijim omogućivši nam da se vratimo u vremenu i igramo stare igrice na našim iPod-ovima i da vratimo vreme unazad editujući naše fotografije u Photoshopu”.

Sponzor nagrada je bio Cooper-Hewitt National Design Museum, odeljak Smithsonian Institution-a u NjuJorku. Adobe Systems, kreatora Photoshopa, Acrobat-a i vlasnik Dreamweaver programa primio je nagradu za korporativno postignuće, dok je nagrada za dizajn proizvoda uručena Jonathan Ive-u, predsedniku industrijskog dizajna u Apple-u.

Ive je poznat po svom radu na mnogim Apple-ovim najprepoznatljivijim proizvodima kao što je iMac, iBook i iPod. Pored vizije Steve Jobs-a, Jonathan Ive-ov industrijski dizajn se smatra ključnim faktorom u Apple-ovoj obnovi i aktuelnoj neverovatnoj uspešnosti. Proizvodi Apple-a ne samo da dobro rade nego i izgledaju zadivljujuće.

Ove godine se očekuje još Ive-ovih radova pošto se očekuje da će Apple otkriti nove redizajnirane Mac-ove, posle nekoliko generacija koje su izgledalw isto, tokom tranzicije kompanije na Intel arhitekturu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272