Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Visual Basic 2015 u 24 lekcije

Visual Basic 2015 u 24 lekcije

Popust cena: 1200 rsd

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca

Popust cena: 1500 rsd

Joomla - Kada koristiti, a kada ne

Sve počinje od ciljeva sajta. Ukoliko je potrebno da sajt sadrži 5 jednostavnih stranica ne bi imalo smisla raditi ga na Joomla CMSu. Ako je za sajt potrebno često ažuriranje, tu se već može razmišljati o Joomli.

Dizajnerski gledano preko Joomla CMS-a se može kreirati apsolutno sve. Joomla se oslanja na šablone (template) koji su sami po sebi klasična web dizajn rešenja sa umetnutim dodatim kodom po Joomla standardu. Kvalitetan web dizajner će moći da napravi izgled sajta kakav god poželi i da ga jednostavno implementira na Joomlu. Interfejs sajta rađenog na Joomli nije ništa specifično samo po sebi.

Sa druge strane postoje i besplatni šabloni koji se mogu naći na internetu, koji uz minimalno prilagođavanje mogu predstavljati fantastično grafičko rešenje. Ipak, kod nekih portala se može odmah prepoznati da su rađeni na Joomli ,pre svega zato što je izvršena minimalna kastomizacija (prilagođavanje) dizajna, i korišćeni su bukvalno neizmenjeni šabloni sa klasičnim dodacima Joomle.

Kada pominjemo Joomla dodatke, upravo su oni specifičnost Joomle. Razni moduli, komponente, gedžeti su upravo ono što od Joomle može da napravi nešto više od klasične web prezentacije, odnosno portal.

Ipak, na kraju, ukoliko želite auto koji ide 200 na sat, a vama je potrebna maksimalna brzina od 50 kilomatara na sat, onda je bolje da uzmete neki jednostavniji auto. Tako je i sa Joomlom, ukoliko su specifikacije vašeg željenog sajta vrlo skromne, možete razmisliti i o Wordpressu ili čak 5 jednostavnih html-css stranica.


Joomla 1.5.9. download

Joomla 1.5 šabloni

Miloš Petrović

Link:

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272