Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Joomla - Nemoguća misija, ali velika nada

Pre svega su to sajtovi sa specifičnom logikom tipa facebook.com , ili servisi kao što je Photofunia (http://www.photofunia.com/). Joomla je sama po sebi logički šablon. Iako je dodaci proširuju ipak nije ni malo lako doći do nekog toliko specifičnog dodatka koji bi omogućio vrlo snažnu logiku i odgovor na zahteve kakve ima Facebook. 


Ipak, ništa nije nemoguće. Standardna Joomla, eventualno i osnovni dodaci imaju svoj šablon. Ali specifičnost Joomle je otvoren kod i dokumentacija koja programerima daje smernice za dalji razvoj Joomle, tako ipak nije nemoguće kreirati i element sa posebnom logikom, samo što će se takav dodatak teško naći besplatno.  Tako danas imamo i Joomla pandam Facebook-u realizovan kroz Jom Social (http://www.jomsocial.com/) komponentu koja je naravno komercijalna. Php programer i Flesh dizajner mogu napraviti bukvalno bilo kakav dodatak koji bi se mogao instalirati u Joomli, nimalo lako, ali ipak moguće. Poenta je da php programeri mogu uticati na razvoj novih Joomla dodataka, ali za nas smrtnike i obične korisnike Joomle to već spada u opasnu egzibiciju. 

Jedna fatografija sa Photofunie.

Kako se Joomla do sada pokazala

Joomla predstavlja jedan od najpopularnijih sistema za upravljanje online sadržajem. Tu se još svrstavaju Drupal (http://drupal.org/) i Wordpress (http://wordpress.org/), kada govorimo o open source projektima. Pohvale dolaze pre svega od korisnika koji na Joomli podižu news portale, što je jedna od osnovnih odlika ovog sistema. Cela Joomla zajednica intenzivno radi na razvoju sistema, tako da se uskoro očekuje i nova poboljšana verzija Joomla CMS-a.

Posetite ga: Link.

400 preuzimanja Joomla 1.5 uputstva

Joomla! 1.5 uputstvo je preuzeto, do ovog trenutka tačno 400 puta. Broj raste.

Link.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272