Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kako se odlučiti između kupovine laptop ili desktop računara?

Prilikom donošenja odluke o tome da li kupiti laptop ili desktop računar, najbolje da prednosti i nedostatke oba tipa izmerite prema vašim konkretnim potreba za posedovanjem računara.

Uputstvo za donošenje odluke

  • Prvi korak: Razmislite da li vam je zaista neophodno da svoj računar nosate unaokolo (da li, na primer, često idete na poslovna putovanja). Ako jeste, kupite sebi neki laptop računar.
  • Drugi korak: Odredite da li vam je prenosivost računara manje bitan faktor od nedostatka prostora. Ukoliko je ovo drugo u pitanju, razmislite o kupovini nekog od najnovijih modela tankih ("slim-top" ili "slim-line") desktop računara.
  • Treći korak: Imajte u vidu da ćete, za istu cenu, kupovinom desktop računara dobiti znatno veću brzinu rada i funkcionalnost, nego ako se odlučite za kupovinu nekog laptop-a.
  • Četvrti korak: Ukoliko se opredelite za laptop, očekujte znatno češće i skuplje popravke.
  • Peti korak: Ako planirate da intenzivno radite na obradi grafike, multimedijalnih sadržaja, ili da igrate akcione igrice, kupite desktop računar, jer monitori na laptop računarima generalno imaju manje dimenzije i lošiju rezoluciju.
  • Šesti korak: Opredelite se za desktop računar ukoliko vam je bitna mogućnost njegove kasnije nadgradnje.

Saveti i upozorenja

Ukoliko niste student, za kupovinu laptop-a se treba odlučiti jedino ako će vam on služiti kao dodatak postojećem desktop računaru. Naime, laptop računar je neprikladan za duži rad, prvenstveno zbog malih dimenzija monitora i tastature.

  • Imajte u vidu da su laptop računari značajno skuplji od ekvivalentnih desktop računara.
  • Pri identičnim brzinama takta, procesori za laptop su sporiji od procesora dizajniranih za ugradnju u desktop računare.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Ivan Miličić
Ja sam uvek za varijantu kupovine laptopa, jer razlika stvarno nije više toliko velika da bi se ljudi mučili sa desktopom. Svako ko je ikada koristio laptop dobro zna o čemu pričam. Imate i detaljniji članak na ovom linku: http://w

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272