Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Koje komande se najčešće koriste u Microsoft Office-u

Onlajn kancelarijskim paketima kao što je Google Docs se često zamera to što nemaju mnogo toga da ponude osim osnovnih funkcija i opcija, ali napredne funkcije u desktop paketima kao što je Microsoft Office se veoma retko koriste.

Jensen Harris, menadžer programa grupe za Microsoft Office User Experience Team, je publikovao 2006. godine listu najkorišćenijih komandi u Microsoft Word-u 2003. Na osnovu prikupljenih podataka od korisnika koji su se prijavili u Customer Experience Improvement Program utvrđeno je da se sledeće komande najčešće koriste:

1. Paste (11% upotrebe)
2. Save (5.5% upotrebe)
3. Copy
4. Undo
5. Bold

Ovih pet komandi čini 32% upotrebe svih komandi u Microsoft Word-u 2003.

"Paste je ubedljivo ispred svih ostalih komandi u Excel-u i PowerPoint-u, i na nju otpada oko 15% i 12% upotrebe sih komandi. Međutim, posle prvih 10 komandi, kriva postaje veoma ravna. Procentualna razlika u upotrebi komandi koje se nalaze između 100. komande ("Accept Change")  i 400. komande ("Reset Picture") je otprilike ista kao razlika između 1. komande i 11. komande ("Change Font Size")", prema Microsoft-ovim podacima.

Google Docs automatski snima dokumente tako da ne treba da pritisnete Save dugme, dok je Undo funkcija zamenjena moćnom funkcijom za revizije. Sa druge strane, zbog bezbednosnih ograničenja u web pretraživačima, copy/paste ne radi baš najbolje (ali postoje zaobilazna rešenja).

Zato umesto da dodaje napredne funkcije, Google Docs treba da se fokusira na najupotrebljavanije funkcije i komande i da se potrudi da one budu lakše za korišćenje, dok istovremeno uvek imaju na umu glavni cilj: "da se omogući korisnicima da upravljaju i sarađuju na dokumentima i tabelama koje koriste u ličnom i profesionalnom životu, bez obzira gde se nalaze ili kada treba da im pristupe".

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272