Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Koliko je stvarno zadovoljavajuća mobilna zabava

Skoro tri četvrtine korisnika mobilnih telefona iz SAD i Velike Britanije kažu da su nezadovoljni sa zabavnim sadržajem koji se kreiraju za njihove mobilne telefone.

Studije su pokazale da korisnici mobilnih uređaja smatraju da je najbolji izvor mobilne zabave mobilna televizija. Tako kaže 40 procenata svih ispitanika u Americi u vezi zabave na mobilnim telefonima.

Na drugom mestu nalazi se preuzimanje muzike sa više od 30 procenata. Normalno je da ovaj izvor zabave nalazimo među najcenjenim pošto je broj mobilnih telefona koji imaju integrisane MP3 plejere značajno porastao poslednjih godina. Čak šta više, postoje mnogi Walkman uređaji i to ne samo od Sony Ericssona koji drži korak sa tehnološkim razvojem.

Drugi izvori zabave su oni koji obezbeđuju čet na mobilnim telefonima, informacione servise, kao i preuzimanje pozadina i melodija. Više od pola vlasnika mobilnih telefona u SAD i Velikoj Britaniji tvrde da postoji velika šansa da kupe takav proizvod.

Patrick Parodi iz Global Chair je rekao sledeću stvar u vezi evolucije koja očekuje mobilnu zabavu: "Neminovno će biti bolan prelazak mobilne zabave kao tržišta u povoju u već afirmisan medij i kanal zabave. Međutim, industrija mora da sarađuje da bis e fokusirala na obrezbeđivanje glatkog iskustva, stalno povećavajući zadovoljstvo korisnika i ohrabrujući masovno prihvatanje".

Još jedna stvar koju je otkrila ova studija je da je povezanost između mobilne zabave i unapređenja koja se prave i dalje na niskom nivou. Izgleda da korisnici mobilnih uređaja nisu toliko prijemčivi kao što se očekivalo da će biti na ovu vrstu reklame.

Veliki interes za pronalaženju najbolje vrste zabave za mobilne telefone dolazi iz činjenice da ovo polje ima visok potencijal za profit, ako se ispravno eksploatiše. I dalje postoje mnoga očekivanja koja treba da budu ispunjena i još više poboljšanja koja treba uneti u aktuelne servise.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272