Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Koliko vrede vaši pokradeni podaci?

Mislite da su vaši lični podaci neprocenjivi? Naravno da mislite. Ali sve ima svoju cenu, čak i podaci o vašem ukradenom računu u banci.

McAfee Avert Labs je otkrio cenovnik koij kriminalci koriste za kupovinu i prodaju brojeva kreditnih kartica, podataka za ulogovanje na bankarske račune i drugih podataka koji su ukradeni od naivnih korisnika Interneta.

"Pre neki dan u Francuskoj moje istraživanje me je dovelo do web sajta koji nudi podatke najvišeg kvaliteta po većoj ceni nego što je uobičajeno," piše Francois Paget iz McAfee-ja. "ali kada sam pogledao podatke shvatio sam da i ovde, kao i bilo gde drugde, vi treba da platite za kvalitet."

Na primer, račun banke Washington Mutual Bank u SAD-z sa saldom od 14,400 dolara košta 600 evra (924 dolara), dok račun banke Citibank UK sa saldom od 10,044 funti košta 850 evra (1,310 dolara).

Postoji čak i garancija da ako kupac ne može da se uloguje na račun u sledećih 24 sata, zato što je vlasnik ugasio račun ili iz nekog drugog razloga, kupac može da dobije drugi ukradeni račun.

Neverovatno, ali istinito.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272