Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Koristite Windows Vistu 120 dana bez registracije

Kada prvi put instalirate Windows Vistu, vi možete da je koristite 30 dana bez ubacivanja ključa za aktivaciju. To je takozvani period evaluacije, ali šta se dešava ako prođe trideset dana a vi niste kupili ključ za aktivaciju; ili još niste sigurni da hoćete da je kupite; ili ako samo želite da isprobate Vistu i nemate nameru da je kupite ali hoćete još samo da uklonite sa datog računara neke vaše zaostale fajlove?

E pa Dwight Silverman je na teži način saznao šta se dešava 31. dana. Trideset prvog dana Windows se podigao i prikazao poruku upozorenja koja mu je rekla da koristi verziju Windowsa koja nije originalna. Zatim se otvorio Internet Explorer i pitao ga da li želi da kupi ključ za aktivaciju. Međutim, Silverman je uspeo da otvori nekoliko programa i pomera fajlove okolo kroz interfejs Internet Explorera, što mu je bilo neophodno pošto je hteo da očisti PC pre nego što vrati računar koji je koristio.

Ali na kraju se ispostavilo da postoji zvanična podrška koja omogućuje da se evaluacija od 30 dana produži na period od čitavih 120 dana! Vi možete ponovo da napunite trial period sa još trideset dana, i to možete da ponovite tri puta. Evo kako se to radi:

  1. Kliknite na Start dugme i ukucajte "Cmd" u polje Start Search.
  2. Pritisnite Ctrl-Shift-Enter da biste otvorili komandni prompt.
  3. Ukucajte "slmgr -rearm" i pritisnite Enter.
  4. Restartuje računar.
  5. Pazite da ponovo napunite sistem 29 ili 20 dana kasnije.

Očigledno je da je ova funkcija namerno ugrađena u Vistu od strane Microsofta, a kompanija iz Redmonda je potvrdila da produžavanje perioda evaluacije ne predstavlja kršenje Vistinog ugovora sa krajnjim korisnikom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272