Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Laptop od sto dolara košta skoro dvesta dolara?

Izvikani i žestoko reklamirani laptopovi od 100 dolara koje će prodavati Massachusetts Institutea of Technology biće skoro dvostruko skuplji od planiranog.



Projekat kojeg je pokrenula neprofitna organizacija One Laptop Per Child namenjen je učenicima u zemljama u razvoju. Zadnji put cena je povećana na 176 dolara, a sada je ona porasla za dodatnih dvanaest dolara. Ako se sa proizvodnjom računara sada krene njihova cena na tržištu iznosiće 188 dolara.

Bez obzira na rast cene, dugoročni cilj ove organizacije jeste da cena ovih računara na kraju ipak padne na sto dolara. Prema rečima glasnogovornika OLPC-a Georgea Snella na konačnu cenu jeftinih računara utiče veliki broj faktora, kao što su povećani troškovi proizvodnje komponenata za računare, a to su faktori na koje oni ne mogu da utiču.

Prema njegovoj izjavi OLPC će se u budućnosti potruditi da cenu ovih računara zadrži ispod 190 dolara. Međutim, tržišni analitičari ističu da je njihova cena u početku bila 130 dolara, pa 148, zatim 176 i sada je stigla do 188 dolara. Imajući u vidu ovaj trend ko može da tvrdi da ona neće i dalje nastaviti da raste?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272