Lenovo pravi desktop PC računare u obliku akt-tašne

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 1966

Kompanija Lenovo vrši poslednje pripreme pred lansiranje na tržište novog modela računara, pod nazivom ThinkCentre A55. Radi se o desktop PC-ju sa “malim faktorom oblika” (small-form-factor, ili skraćeno SFF), koji je opremljen najsavremenijim tehnološkim novitetima, kao što je Intel-ov Core 2 Duo procesor i Microsoft-ov operativni sistem Windows Vista. SFF tehnologija omogućava inkorporaciju ovih moćnih karakteristika u kućište veličine najobičnije akt-tašne (briefcase).

U kompaniji sa ponosom ističu kako njihov ThinkCentre A55 SFF desktop računar ima za otprilike 64 procenta manje dimenzije od klasičnih, tower-form-factor PC-ja, dok je za oko 25 posto manji od postojećih kućišta za male desktop računare. Najveća prednost SFF računara je u njihovim malim dimenzijama (visoki su svega oko 7.5 cm, široki oko 36 cm, dok im “dubina” iznosi oko 31 cm), čime se na radnom stolu dobija više prostora za smeštaj dodatnih uređaja, kao na primer, dodatnog monitora za rad u dual-monitor okruženju, štampača ili skenera.

“Predviđamo da će se desktop računari sa malim faktorom oblika sve više koristiti u zdravstvu, obrazovanju, finansijskim institucijama i call-centrima,” kađe Tom Tobul, izvršni direktor marketinškog odeljenja kompanije Lenovo. “Ubacivanjem ThinkCentre A55 Small Form Factor desktop PC računara u našu ThinkCentre proizvodnu liniju, vlasnicima malih i srednjih firmi ponudićemo vrhunske, potpuno opremljene PC računare, smeštene u kućišta izuzetno malih dimenzija. Ovi PC računari korisnicima donose najnovije inovacije, poput novog operativnog sistema Windows Vista i naših naprednih ThinkVantage tehnologija, i sve to u krajnje kompaktnoj formi.”

Tehnološki paket ThinkVantage Technologies (TVTs), koji je kompanija Lenovo u potpunosti razvila sa osloncem na sopstvene snage, sadrži u sebi funkcije poput Rescue and Recovery i Client Security System, koji umnogome smanjuju troškove obnavljanja izgubljenih ili oštećenih podataka i omogućavaju pouzdano rukovanje korisničkim lozinkama. Svaki od modela ovog SFF desktop PC-a može se prilagođavati po želji korisnika, uz mogućnost ugradnje hard drajva kapaciteta do 500GB, moćnih Intel-ovih Core 2 Duo procesora sa četiri jezgra i do maksimalno 4GB RAM memorije.

Očekuje se da novi SFF desktop računari budu pušteni u prodaju u prvoj polovini februara, po ceni od 579 američkih dolara za najjeftiniji model.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar