Linux igra glavnu ulogu u Microsoftovom filmu

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 5 / 2668

Kakve li ironije da će Microsoftov film Halo biti produciran u Wellingtonu pomoću servera na kojima se izvršava operativni sistem Linux.

Universal Pictures i Twentieth Century Fox su prošle nedelje objavili da će Peter Jackson i njegov partner Fran Walsh biti izvršni producenti filma zasnovanog na najprodavanijoj igrici za Microsoft Xbox konzolu.

U Bugie, Microsoftovoj firmi koja je napravila igricu, su potvrdili da će kompanija Weta Digital učestvovati u pravljenju filma.

Weta Digital, komapanija za post produkciju režisera Petera Jacksona, koristi više od 1000 IBM blade servera sa udvojenim procesorima na kojima se izvršava Fedor verzija Red Hat distribucije Linuxa, za pravljenje specijalnih efekata za filmove kakvi su, do sada, Gospodar prstena i King Kong.

Linux operativni sistem sa otvorenim kodom postaje sve popularniji na tržištu servera i predstavlja veliku pretnju Microsoft Windows Serveru.

Film Halo će se baviti avanturama “super” vojnika, poznatog pod nazivom Master Chief, koji se bori protiv vanzemaljaca, a sada je sigurno da će film biti obogaćen specijalnim efektima napravljenim pomoću Weta servera.

Ova igrica je prodata u 13 miliona kopija širom sveta i zaradila je oko 600 miliona dolara, a napravljena je za Xbox konzolu. Microsoft će unapred dobiti 5 miliona dolara od filmskih kompanija Universal Picture i Twenthieth Century Fox, plus deo od prodaje ulaznica. Scenario za film Halo je napisao Alex Garland, poznat po naučno-fantastičnom filmu 28 Days. Film se očekuje u bioskopima sredinom 2007. godine.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar