Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ljubav i mržnja prema Apple-u dovodi do skandala u časopisu

Svaki biznis ima svoje unutrašnje priče. Izdavaštvo u oblasti visokih tehnologija nije izuzetak. Ali privatne mahinacije časopisa PC World su nedavno postale veoma javne. U centru oluje su bila dva dugogodišnja izdavačka direktora (IDG izdaje PC World i MacWorld) i njihova jaka osećanja vezana za Apple.

Dugogodišnji glavni urednik PC World-a Harry McCracken je dao ostavku, zbog neslaganja sa upravnim odborom u vezi članka pod imenom "10 stvari koje mrzimo kod Apple-a". Priča kaže da je McCracken osećao da je novi CEO PC World-a, dugogodišnji zaposleni u IDG-u, Colin Crawford dao dozvolu za objavljivanje članka zbog njegovih Anti-Apple osećanja.

Članak 10 stvari koje mrzimo kod Apple-a je dao prilično pitomu listu (stvari kao što je nema Blu-ray, previše slova i, previše tajnovitosti i Apple-ova nespremnost da prihvati krivicu za citirane greške). Ali koliko god da je članak bio mek, lepo je videti da PC World ističe i neke nedostatke u svetu u kojem Apple-ovi ziloti dominiraju onlajn razgovorima. Ovaj članak mržnje je bio izbalansiran člankom "10 stvari koje volimo o Apple-u" (ljubav za Apple je, kao što ste i mogli da očekujete najviše vezana za dizajn i inženjering). U svakom slučaju, vredi pročitati oba članka.

Zašto vam uopšte pišem o ovoj insajderskoj priči?  Zato što svi vi čitate prikaze i mišljenja stručnjaka. Lepo je znati da ove diskusije koje vode do poštenog i preciznog izveštavanja postoje i u svetu visoke tehnologije. Harry McCracken je jedan od najvećih urednika i mislilaca u ovoj branši. Ako on ode to bi bio veliki gubitak za PC World. Ali Colin Crawford je takođe čovek sa integritetom koji zna da dobro uredništvo čini dobro izdavaštvo. Kao i svi dobri brakovi, partnerstvo između dobrog izvršnog direktora i dobrog urednika povremeno uđe u burne vode. Međutim, ne izlaze svaki dan u javnost priče kao što je ova. Sve ovo je došlo u trenutku kada sam razmišljao da li da pređem sa PC-ja na Mac. Razmatrao sam listu kriterijuma koji su mi važni i dvoumio se da li da se opredelim za Apple-ovo zatvoreno okruženje, ili da nastavim da istražujem otvoreniju ali uzburkaniju Windows kakofoniju.

Šta god da uradite, obavezno pročitajte ova dva članka i učestvujte u diskusiji. Debata vezana za to da li je bolji Mac ili PC je jedna od najstrastvenijih diskusija koja se vodi u sajber prostoru. Toliko strastvena da su ljudi spremni da stave na kocku i svoj posao.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272