Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Logitech-ova bežična tastatura diNovo Edge

Ima mnogo stvari koje bi se mogle reći o novoj Logitech-ovoj diNovo Edge tastaturi, ali prva reč koja mi pada na pamet jeste “sexy”. Na osnovu ovog prideva, mogli biste sastaviti nebrojeno mnogo superlativa, a da pritom čak ni ne počnete da shvatate koliko dobro ova tastatura izgleda.

Dopustite mi, najpre, da primetim kako je ova tastatura izuzetno tanka. U stvari, toliko je tanka da njena debljina jedva premašuje 1 cm (tačnije, 11 mm). Tu je, zatim, specijalno postolje za odlaganje i punjenje tastature i malog USB Bluetooth prijemnika, koji služi kao veza između tastature i računara. Ukoliko već posedujete Bluetooth prijemnik, možete ga slobodno upotrebiti umesto onog koji se isporučuje u paketu sa tastaturom.

Po spoljnom izgledu, diNovo Edge tastatura se ne razlikuje puno od drugih savremenih modela, a opremljena je mnoštvom multimedijalnih funkcija, koje su pridružene specijalnim tasterima. Među njima ćete, na primer, pronaći posebne tastere za kontrolu zumiranja slike, prevođenje računara u režim hibernacije (standby), kontrole medija plejera, pa čak i taster za kontrolu jačine zvuka koji je osetljiv na dodir. Na tastaturi je, takođe, integrisano nešto što u Logitech-u nazivaju “TouchDisc”, iako se u suštini radi o klasičnom touchpad-u, sličnom onom koji se može naći na većini laptop računara.

Ako za trenutak zanemarimo tržišnu cenu ovog uređaja, može se reći da je diNovo Edge tastatura kao skrojena za HTPC (Home Theater PC) računar koji zauzima počasno mesto u vašoj dnevnoj sobi. Štaviše, imajući u vidu integrisani touchpad i multimedijalne tastere, dolazimo do zaključka da se ova tastatura može bez problema koristiti i u kancelarijskom okruženju. Sa druge strane, treba priznati da njena spoljna površina, izrađena od pleksiglasa, poput magneta privlači svakojaku prljavštinu i otiske prstiju. Jedna od stvari koje mi posebno smetaju jeste potpuno odsustvo svetala; pri korišćenju ove tastature nećete znati da li je pritisnut taster Caps Lock ili Scroll Lock, iz prostog razloga što na njoj nema niti jedne od uobičajenih LED lampica.

SetPoint softver, koji se dobija pri kupovini ove tastature, veoma je maštoviti i može se iskoristiti za obavljanje najrazličitijih poslova. Ipak, ono što me je najviše oduševilo jeste da je, nakon obavljenog kompletnog procesa punjenja (koji traje otprilike 2 sata), baterija u stanju da tastaturu napaja tokom čitavih mesec dana u standby režimu. Naravno, za sav ovaj visoki stil i dugotrajnu autonomiju rada, moraćete da izdvojite popriličnu sumu novca – tačnije, 180 američkih dolara. Iako se, dakle, za ovu tastaturu nikako ne može reći da je jeftina, ukoliko ste već potrošili 2000 dolara na HTPC i još 2500 dolara za LCD TV prijemnik, svakako vam neće teško pasti da se otvorite za još koji dolar pride.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272